_MG_7295_1

Förra veckan kryssade vi som sagt med Viking Lines nöjeskryssare Cinderella. Äntligen blev det av att äta på nya Ocean Grill, Viking Cinderellas nya grillrestaurang som efter förvandlingen tidigare i år har ersatt tidigare Skärgårdskrogen.

Vi testade igenom såväl barnmenyn (till exempel köttbullar och korv eller hamburgare med pommes frites till…rätterna kostar 76 kronor styck), som flera av de vuxna varianterna; wagyu-burgare (169 kronor), wagyu-entrécôte (349 kronor), gödkalvskotlett (245 kronor), vitlöksgrillad halv hummer (199 kronor) och tonfisksandwich (175 kronor). Efteråt toppade vi med deras egen crème brûlée (85 kronor) samt plock från dessertbordet (125 kronor) inne på Seaview-dining som ligger alldeles intill. Det där dessertbordet…mmm…min favorit alla dagar i veckan! Cinderellas kockar är duktiga!

_MG_7301_1

Själv åt jag hummer och tonfisk, det var vår servitör som rekommenderade mig att ta båda eftersom de var mer som förrätter berättade han. Prismässigt känns det ganska saftigt med nära 200 kronor för en förrätt, men nu var det ju visserligen hummer och den var sagolik. Tonfisken var också väldigt god men kanske något torr och hade också behövt lite mer dressing eller sting i såsen tyckte jag. För ”den lilla hungern” passar den dock perfekt. Alla köttätarna var grymt nöjda och detta med att de serverar wagyu-kött känns väldigt klassigt.

Om du inte vet vad wagyu är betyder ordet nötboskap på japanska. Utmärkande för wagyu-kött är att det har uttalad marmorering och hög halt av omättat fett vilket gör det extra smakrikt. Kobekött är ett exempel på wagyu-kött som kommer från kor uppfödda i Kobedistriktet i Japan. Wagyu är alltså en speciell ras av nötkreatur med genetiska egenskaper som ger kött som är extra mört och smakrikt (och dyrt!). Djuren kan födas upp var som helst så länge man kan uppvisa via DNA att de har samma genetiska kod som annat waguekött.

og bilder

Förutom att det känns fräscht och trendigt med grillat så gillar jag den moderna inredningen på Ocean Grill. Jag trivdes precis så bra som jag hade förväntat mig! Det är trendigt, coolt, stilrent och ändå avslappnat. Menyerna kommer fastspända på stora hamrade kopparbrickor matchar koppardetaljerna på de trumpetliknande lamporna i taket.

Vissa väggar är snyggt vågformade och på andra blänker restaurangens initialer till i det dämpade ljuset; OG. En annan snygg detalj som ger påkostad känsla helt i linje med menyns innehåll och inredningen är serveringspersonalens klädsel; ovanpå den traditionella vita skjortan och svarta byxorna bär de stora förkläden av cognacsbrunt skinn!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier