Hotelltest: Yve Hotel Miami

miami-hotel-yve

Hotell har egentligen inget med kryssningar att göra (ett kryssningsfartyg är ju ett hotell, men ett flytande sådant) men just när det gäller Karibien behöver vi som flyger från Europa alltid en övernattning när man anländer, innan man kan gå ombord.

Eftersom vi själva alltid letar och bor på nya hotell vill vi tipsa om de vi testat. Det första hotell som vi bodde på när vi landade i Miami denna gång var Elements; flygplatsnära och praktiskt med stora rum med kök. Nu mellan våra kryssningar testade vi ett annat nära hamnen; Yve Hotel Miami.

Hotellet är fräscht och trivsamt med gångavstånd till en park längs vattnet och ett shoppingområde utomhus. Vi såg dessutom kryssningsfartygen (och Royal Caribbeans kontor!) från vårt fönster vilket jag tyckte var roligt!

Hyfsat pris och happy hour

Rummet var inte lika stort som det på Elements men ljusare och med fräckare design. Vi hade inget kök men mitt över gatan fanns en dygnet-runt-öppen butik där vi kunde köpa lite smått och gott att äta plus att det fanns flera caféer och enkla serveringar precis utanför dörren om man inte ville äta på hotellet.

De hade ett litet gym och en restaurang/bar men ingen pool, trädgård eller terrass. Måndag till fredag hade de happy hour i baren med 2-för-1-erbjudande och på morgonen bjöd de på te och kaffe i lobbyn.

Tack vare att vi bokat på nätet fick vi ett hyfsat pris. Vi bokade det enklaste dubbelrummet för två vuxna, barn kostar inte, och var nöjda – särskilt som det låg nära hamnen så att inte taxiresan fram och tillbaka blev så dyr. Jag tror absolut att vi kan hamna där igen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier