_MG_5579_1
Allure of the Seas och Oasis of the Seas, världens två största kryssningsfartyg, är de enda i världen som har zipline. Foto: Heidi Rovén.

Allure of the Seas har gott om aktiviteter. En av de mest spektakulära är linbanan som går tvärs över fartygskropparna i aktern, Allure är ju precis som Oasis nämligen delad eller om man ska säga öppen baktill.

Någon reflekterar säkert inte en över att det skulle vara något att reflektera över: att åka eller inte åka är inte en fråga för vissa. Andra tvekar kanske hela resan och ångrar sig när de går av att de inte vågade. För mig har det aldrig varit någon tvekan, mer än exakt i ögonblicket då man ska kliva över kanten då. För det är trots allt ganska så långt ner till The Boardwalk nio våningar ner! 🙂

Zipline är en linbana byggd mellan de två fartygskropparna längst bak i aktern. Man svischar iväg endast fasthakad i en stålvajer, hållande i dubbla handtag som löper längs vajern. Man får hjälp att klä på sig alla säkerhetsremmar samt hjälm och skyddsglasögon, även om jag frågar mig varje gång vad det är de ska skydda emot…förbiflygande fåglar?

I alla fall är det här aktiviteten lika rolig som den är helgalen vilket jag älskar Royal Caribbean för! Det här att inte veja för galna idéer utan se om de går att faktiskt genomföra. Dessutom är det här något alla kan göra, bara man vågar. Men det är nog inget för höjdrädda, och om du ens tvekar – titta inte ner!

Zipline är gratis och ingår i kryssningen. Du kan åka hur många gånger du vill men du måste först skriva under en så kallad ”waiver” (i princip att du friar rederiet från allt ansvar om något skulle hända dig). Jag fyllde i min när jag checkade in online vilket är smidigt för då har man det klart. Är det en fin dag kan det vara kö men oftast går det ändå ganska fort tills att det är ens tur…och fort går det också när man åker! Tjooohooooooooo!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier