Zipline på MSC Seaview

Jag syns i gult lite till vänster om mitten i bild. Genua i bakgrunden. Foto: K. Scheiderbauer.

Några av er känner kanske till att det finns zipline ombord på några av MSC Cruises fartyg? När vi kryssade med MSC Seaview i maj förra året så testade vi självklart detta!

Steg ett var att hitta var själva starten låg någonstans, vi visste inte heller att det kostade något, vana från Royal Caribbean där de flesta aktiviteterna ingår (inklusive zipline som ju finns på fartygen i Oasis-klassen).

Priset för att åka zipline på MSC Seaview var 10 euro, alltså ungefär 100 kronor vilket vi tyckte var i överkant men ändå inget vi tvekade över – väl ombord vill man ju testa allt! 😉

Hur du slipper kö

Sagt och gjort, vi tog oss upp till starten som man når via samma trappa som leder till vattenrutschkanan man åker med bräda. Du hittar den mid ship däck 18.

Väl där ställde oss i kön, vilken för övrigt var i princip obefintlig då vi gjorde detta på en hamndag, alltså när fartyget låg i hamn. Då är de flesta på utflykt eller sightseeing och man kan ha fartyget mer eller mindre för sig själv.

När instruktören spänt fast all säkerhetsanordning och du tagit på dig hjälm, så hissas du upp på en liten ponton. Detta är din startpunkt varifrån du ska åka iväg. När du är beredd sätter du dig helt enkelt, kopplas ”lös” och när du är beredd så åker du iväg.

Tack till den passagerare vars bakdel vi lånade för att illustrera hur det går till 😉
Man åker bland annat över sportplanen (regnblöt som syns i bild, det var därför vi stannade ombord denna dag). Foto: Heidi Rovén.

Rolig aktivitet

Från startpunkten har jag tyvärr bara bilder på en annan passagerare eftersom min man och son stod nedanför och filmade mig, men ni kan se en liten filmsnutt så länge på när jag åker zipline på vårt konto på instagram (@seafun.se). Som ni ser nedan åker man igenom ett par stora ringar på vägen.

Tjohoo, tumme upp – det här var ju kul! Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Go mamma go, stod sönerna under och skrek! 😉 Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Är ni ombord tycker jag absolut ni ska testa MSC’s zipline. Det är en kort färd och kanske inte direkt hisnande, men väldigt kul och så klart att man ska testa allt som fartyget har att erbjuda! För den som undrar (och tvekar) är det i alla fall inte alls läskigt så go for it! 🙂

En kommentar på “Zipline på MSC Seaview

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier