Covid-positiv gäst på min kryssning

Vi är bara 700 ombord (av max ca 3000) så man behöver inte trängas.

Att skriva om en gäst som är covid-positiv på min kryssning här med Celebrity Apex var inte det jag hade tänkt lägga upp direkt efter texten om min ombordstigning.

Jag har det vansinnigt bra, och upplevelserna går snabbare än jag hinner med. Den som inte kan vänta får bege sig till @seafun.se på Instagram för ett par intryck (missa inte stories och ”bubblan” som heter Celebrity Apex).

I alla fall, detta måste berättas så jag får återkomma till allt det andra.

Efter några härliga sol-och pooltimmar idag på eftermiddagen var jag tillbaka i hytten for en dusch och ombyte till kvällen. Plötsligt hör jag ett utrop som går direkt ut i hytten. Det är kaptenen.

Tänk om den som är covid-positiv är jag

Jag hinner bara uppfatta delar av meddelandet eftersom min hjärna fastnar vid ”en gäst har testat positivt”.

Imorgon ska vissa av oss nämligen iland på Sicilien. För att få göra en utflykt var man imorse tvungen att testa sig, vilket jag gjorde. Och det var det testet som en gäst fått positivt resultat på.

Själv hade jag ännu inte fått tillbaka mitt svar, så även om jag senare förstod att hade jag testat positivt hade jag ju fått veta det direkt, men just då…

När det knackade på dörren hann jag därför för mitt inre se en bild av personal utanför klädd i skyddsmundering från topp till tå. Som om det varit jag som var den smittade, nu skulle jag av!

Smittspårning och karantän

Nej det var det inte som tur var. Jag fick mitt kuvert, öppnade det sakta, det var vikt så jag såg inte svaret direkt utan vecklade sakta ut det… Negativt. Puh!

Senare förhörde jag mig om vad som händer nu. Rederiet Celebrity Cruises har självklart rigorösa rutiner. Personen blev genast satt i karantän och måste gå av imorgon. Kryssningen får hen ersatt.

Dessutom smittspårar de så att alla de kan hitta som den smittade varit i kontakt med också testas. Självklart går det inte att göra 100% bulletproof, men de gör vad de kan.

Jag vet inte om det går att tvätta händerna och sprita dem oftare än jag redan gör men jag kommer vara väldigt försiktig. Sen är det bara att hoppas på det bästa!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier