Galaxy kryssar igen mellan Stockholm och Åbo

Den 1 juli öppnar Tallink Silja åter en av bolagets mest populära linjer, den för 23-timmars kryssningar med fartyget Galaxy mellan Stockholm och Åbo. Detta efter närmare ett år av endast nyttotrafik för frakt och arbetspendling på rutten.

Tallink Siljas 23-timmarskryssningar med fartyget Galaxy till Åbo har, med vissa undantag, hållit stängt sedan coronapandemin bröt ut i mars 2020. Istället har fartyget trafikerat rutten Stockholm-Åbo med endast frakt för att säkerställa flödet av varor mellan Sverige och Finland. När smittspridningen nu gått ner och vaccinationerna kommit en god bit på väg kan kryssningstrafiken starta upp igen.

– Fortsatta inreserestriktioner i många länder gör att många vill stanna inom Sverige i sommar, och en kryssning med Galaxy är vårt bästa recept på minisemester. Det blir 23 timmar fyllda av god mat, frisk havsbris, prisvärd taxfreeshopping och underhållning för såväl stora som små. Ombord på Galaxy är det resan som är målet, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja.

– Med öppningen av kryssningar mellan Stockholm och Åbo med Galaxy tar vi ytterligare ett steg i rätt riktning mot en normaliserad passagerartrafik på Östersjön. Våra kunder har väntat länge på att få möjligheten till ett avkopplande dygn ute på havet med Galaxy, och vi är väldigt glada över att äntligen kunna erbjuda detta igen, säger Matts Gottfarb, Sales & Marketing Director på Tallink Silja.

Fortsatta restriktioner ombord

Tallink Silja har implementerat en lång rad åtgärder för säkra resor under pandemin. Hösten 2020 prisades bolaget i Swedish Brand Award för sin hantering av covid-19 ombord på fartygen.

– Smittspridningen går ner, vilket är glädjande, men än är pandemin inte över. Vi fortsätter ha fullt fokus på en trygg och säker resa för såväl gäster som personal ombord på våra fartyg, och alla de säkerhetsåtgärder vi har implementerat sedan ett år tillbaka kvarstår, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja.

Kryssningarna med Galaxy mellan Stockholm och Åbo har premiär den 1 juli. Fartyget avgår dagligen från Värtahamnen i Stockholm kl. 19.30 och är åter i Värtahamnen kl. 18.15 dagen därpå.

2 kommentarer på “Galaxy kryssar igen mellan Stockholm och Åbo

  1. Hej Anne,
   Vi är ingen resebyrå, detta är en resesajt om kryssningar. 🙂
   Det bästa är att du kontaktar rederiet om du har frågor eller läser på deras hemsida.
   Så får du rätt svar. 🙂
   Mvh Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier