Royal Caribbean förnyar Allure of the Seas för 1,3 miljarder

Allure of the seas seglar iväg mot solnedgången. (Pressbild.)

Kryssningsgiganten Royal Caribbean lägger just nu stora belopp på uppgraderingar av sina olika fartyg.

– Nu är det Allure of the Seas som ska genomgå en stor «makeover», berättar Norden-chef Geir Kronbæck.

Renoveringen är noga planerad för att stå klar till sommarsäsongen 2020. Prislappen kommer att bli dryga 1,3 miljarder norska kronor. Den första kryssningen med ”nya” Allure of the Seas, avgår från sin hemmahamn Barcelona den 10 maj nästa år.

Ett mecka för barnfamiljer

Royal Caribbeans Norden-chef Geir Kronbæck.

– Många har fina semesterminnen från Allure of the Seas. Fartyget är ett mecka för familjer med barn och nu planeras för ännu fler upplevelser för såväl små som stora. ”Vårt mål är att Allure of the Seas ska ge våra kryssningsgäster det ultimata sommarlovet i Europa”, säger Kronbæck.

Fartyget uppgraderas bland annat med Ultimate Abyss, världens högsta rutschkana till sjöss, som sträcker sig över 10 däck. The Perfect Storm, en trio av vattenrutschbanor implementeras också, och ett helt omdesignat Adventure Ocean. Dessutom byggs det nya områden för tonåringar, en ny konserthall och helt ny restaurang – Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar.

Oavsett om kryssningsgästen vill koppla av eller ha kul, finns det något för alla ombord. Här finns allt från barnpooler för de yngsta till ett stort uppgraderat pooldäck med bekväma solbäddar och hängmattor runt The Lime & Coconut signature bar.

Lekland och gaming

– Det har varit viktigt för oss att hela familjen ska kunna njuta av ledigheten ombord. Vi har speciella områden för småbarn, barn, tonåringar och vuxna, säger Geir Kronbæck.

  • I den helt nya Adventure Ocean får barnen härliga upplevelser med ett eget lekland, som bjuder på allt från kunskap om ny teknik, till att skapa konst eller avancerade spelkonsoller. Ett område är anpassat för riktigt små barn och ett annat för barn i åldrarna 3-5 år.
  • För tonåringar finns det en designad exklusiv lounge med gaming-konsoler, musik, filmer och eget utomdäck.

Från pulled pork till godisparadis

Utöver Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, som gör handgjorda pizzor, öppnar flera nya restauranger och barer. Portside BBQ serverar amerikansk grillmat som «pulled pork» när den är som bäst. Playmakers Sports Bar & Arcade visar sport på storbildskärmar och erbjuder turneringar, utöver bar-snacks och iskalla drycker.

Skiss på restaurangen El Loco Fresh.

El Loco Fresh är restaurangen som serverar mexikans mat på ett informellt sätt, medan barnens favorit troligen blir Sugar Beach som erbjuder hela 220 olika typer av godis och glass. Och om du är nyfiken på ny teknik är ett besök på Bionic Bar by Makr Shakr ett måste. Här trollar två robot-bartenders fram drinkar och cocktails.

Slutnota: 8 miljarder NOK

På kvällen blir det full fart i den helt nya konsertsalen, med live-band som garanterat kommer att locka ut gästerna på dansgolvet. För den som själv tycker om att sjunga, är Spotlight Karaoke stället. Här finns såväl en stor scen, som privata rum där gästerna kan välja mellan massvis av låtar.

Varje kväll blir det dessutom underhållning i form av en spektakulär show, allt från Broadwayuppsättningar och musikaler till dyk- och isshower – för att nämna några.

– Vi vill ge våra gäster en drömsemester med wow-upplevelser de aldrig sett maken till tidigare, förklarar Geir Kronbæck.

Kryssningsgiganten Royal Caribbean lägger just nu stora belopp på uppgraderingar av sina olika fartyg. Ett speciellt moderniseringsprogram för hela skeppsflottan, med en budget på över 8 miljarder norska kronor, lanserades tidigare i år.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier