Birka Cruises förlänger sitt trafikstopp

Sveriges enda renodlade kryssningsrederi Birka Cruises meddelar att man på grund av den rådande situationen kopplad till covid-19-pandemin, förlänger sin paus i kryssningstrafiken från Stockholm fram till och med onsdag 13 maj 2020.

Bakgrunden till rederiets utökade trafikstopp är den finska statens beslut om att förlänga undantagstillståndet i landet till och med den 13 maj, vilket får till följd att gränserna även fortsättningsvis hålls stängda på Åland.

Alla berörda gäster kommer att kontaktas personligen och erbjudas fri ombokning till en avgång längre fram, eller att boka av sin resa med full återbetalning. Avgångar från och med den 14 maj och framåt berörs i nuläget inte och planen är att återuppta trafiken torsdagen den 14 maj.

Hoppas på vändning

— Under rådande situation är det dessvärre inte möjligt att starta upp vår ordinarie kryssningsverksamhet förrän tidigast i mitten av maj. Vår högsta prioritet på Birka Cruises är alltid våra gästers och medarbetares hälsa, välmående och säkerhet och vi fortsätter att följa myndigheternas direktiv och rekommendationer. Precis som alla andra hoppas vi givetvis på en vändning och att vi sakta, men säkert kan börja återgå till en mer normal situation inför sommaren säger Tomas Karlsson, VD för Birka Cruises.

— Vi vet att många känner sig tryggare på hemmaplan i oroliga tider och ser därför att resandet inom Sverige kan ha en chans återhämta sig snabbare än övrigt resande när vi väl kommer in i en mer normal situation igen. Just nu ligger vårt fokus dock helt på att ta hand om de gäster och medarbetare som berörs, avslutar Tomas Karlsson.

Birka Cruises kryssningar omfattas av paketreselagen vilket innebär att man vid extraordinära händelser som denna har rätt till återbetalning. Samtliga berörda gäster kommer att kontaktas personligen och behöver inte själva göra något i nuläget.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier