Under ”Santa Cruise” går fartyget Birka ända upp till finska Lappland. Foto: Birka Cruises.

Julen 2017 är det världspremiär för alla snälla barn (och vuxna): då avgår världens första kryssning till tomten på julafton. Det är Birka Cruises som är först ut med kryssningar till tomten i Lappland.

– Nu gör vi det möjligt att kryssa till tomten, det har ingen annan gjort tidigare. Renar, midvinter, norra polcirkeln, enda officiella tomten i världen och kanske norrsken – det exotiska finns närmare än vi tror. Detta är en resa för den som har sett och gjort allt, som en polarexpedition fast med betydligt bekvämare inramning, säger Marcus Hammarström, marknadschef hos Birka Cruises.

Santa Cruise, en fyradygnskryssning

Julmat ombord ingår. Foto: Birka Cruises.

Den 22 december avgår Santa Cruise med totalt 1 800 platser. Under kryssningen erbjuds hela julen paketerad och klar med julens alla aktiviteter, smaker och musik. Allt toppat med pool, spa och utflykter i finska Lappland.

I den unika fyradygnskryssningen tillbringas en dag vid norra polcirkeln med möjlighet att besöka världens enda officiella tomte i Rovaniemi på självaste julafton.

– Ett annorlunda sätt att fira jul och en unik upplevelse för alla åldrar. Perfekt för de som vill samla hela familjen och umgås utan måsten och stök. Eller de som hellre vill ha en minisemester och julstämning utan tjocka släkten, säger Marcus Hammarström.

FAKTA OM BIRKAS NYA ”SANTA CRUISE”
Avresa:
22/12.
Reslängd: Fyra dygn.

Prisexempel: 4 825 kronor per vuxen inklusive helpension och heldagsutflykt till SantaPark. Barnrabatt 0-5 år 2 730 kronor, 6-11 år 1 290 kronor. I priset ingår del i tvåbäddshytt Cabin Ekonomi, helpension (frukost, lunch och trerättersmiddagar/julbord), heldagsutflykt till SantaPark, underhållning och alla aktiviteter ombord.

Avresa: från centrala Stockholm kl 18.00. Fartyget lägger till i Kemi i finska Lappland på morgonen den 24/12 och kommer tillbaka till Stockholm den 26/12 kl 15.45.

Heldagsutflykt: på julafton arrangeras en heldagsutflykt till SantaPark i Rovaniemi, vid norra polcirkeln. I utflykten ingår alla aktiviteter och lunch. Ytterligare ett par utflykter kommer att erbjudas.

En kommentar på “Kryssa till tomten – på julafton!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier