Kryssningsnyheten som sålde slut på en månad

Klaipeda hamn, pressbild Birka Cruises.

Birka Cruises fortsätter sin framgångsrika satsning på långkryssningar. Allt fler svenskar väljer att semestra flygfritt, och trycket på sommarens kryssningsupplevelser är högt. Nya resmålet Klaipeda sålde slut på bara en månad, och till midnattssolen i Luleå vid midsommar finns endast enstaka platser kvar. På avgångarna till Visby, Köpenhamn, Lübeck och Rügen finns fortfarande chansen.

Litauen och midnattssol populärt

Het, hetare, midnattssol. Det har varit rykande åtgång på platserna ombord på sommarens långkryssningar hos Birka Cruises. Sommarens stora nyhet, en tredygnskryssning till pittoreska Klaipeda i Litauen, var i princip fullbokad redan vid årets början – bara en månad efter biljettsläpp. Även Midsommarkryssningen den 20 juni, där Höga kusten och Luleå lockar med storslagen natur och nätter då solen aldrig går ned, är så när som på några enstaka platser slutsåld.

Hela 40 procent av långkryssningsgästerna har dessutom i god tid på förhand bokat in sig på någon av de utflykter som Birka Cruises erbjuder.

– Vi ser ett intresse för närproducerade semesterupplevelser som bara fortsätter att öka. Allt fler människor upptäcker att man inte behöver bege sig till andra sidan jorden för att hitta spännande resmål och exotiska platser. Det ligger i tiden att utforska det som finns närmare omkring oss, säger Marcus Hammarström, marknadschef Birka Cruises.

– Att så många av våra gäster dessutom lång tid i förväg bokar våra utflykter på de olika resmålen ser vi som en bekräftelse på att vi lyckats hitta destinationer som väcker nyfikenhet och upptäcktslusta.

Hemester och staycation heta trender

Resebranschens trendspaningar inför sommaren 2019 visar att svenskarna gärna semestrar på hemmaplan. Den svaga kronan bidrar också till att många vill ha koll på semesterkassan och undvika dyra överraskningar. En långkryssning med förbokade måltider och utflykter blir ett prisvärt och bekvämt semesteralternativ där alla kostnader enkelt kan planeras in från start.

Säsongens långkryssningar drar igång redan den 1 maj med en tvådygnskryssning till ett vårblommande Visby. Den 19 maj bär det sedan av mot trendiga Köpenhamn, och i slutet av maj går färden till vackra Höga kusten – en bländande naturupplevelse. Det är fjärde året som Birka Cruises – som enda fartyg i världen – glider inomskärs från sommarstaden Härnösand genom Sannasundet till Högakustenbron.

Bland sommarens övriga långkryssningsdestinationer märks Lübeck, Rügen och Vasa. Läs mer om alla långkryssningar på Birka.se.

Populära utflykter

Här är en lista med Birka Cruises mest populära utflykter just nu;

  1. Högakustenbron och lokala smaker
  2. Stadsvandring och utsikt från Vårdkasberget (Härnösand)
  3. Världsarvet Höga kusten
  4. Historiekryssning i Höga kusten och Ådalen
  5. Sydtur – soligast på solskensön (Bornholm)
  6. Nordturen: Dramatik, kust och ruiner (Bornholm)
  7. Fårö – den magiska ön i norr
  8. Sanddyner och fiskebyar på Kuriska Näset (Klaipeda)
  9. Stadsrundtur och Replotbron (Vasa)
  10. Hernö gin (Härnösand)

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier