Lyxig design och gastronomi i fokus på nya Celebrity Beyond

27 april 2022 är det dags för Celebrity Cruises att sjösätta nya fartyget Celebrity Beyond. För att ta kryssningsupplevelsen till nästa nivå har rederiet en rad spännande samarbeten med kända namn inom allt från design till gastronomi.

Den kulinariska resan förhöjs till exempel med hjälp av den franska Michelinkocken Daniel Boulud som lanserar sin första flytande restaurang på Celebrity Beyond. Drinkexperter från Diageo har fått säga sitt när målet var att skapa en ny barupplevelse och fartyget får även en ny utomhusbar- och lounge med strandsklubbsatmosfär.  

Fartyget blir det tredje i Celebrity Edge-klassen, som kännetecknas av modern lyx, innovativa tekniklösningar, sofistikerad inredning och design liksom mat i världsklass. 

Le Voyage – ny lyxrestaurang av Daniel Boulod

När Celebrity Beyond gör sin jungfruresa i april 2022 är det med fokus på att locka den moderna lyxresenären. Ombord väntar innovativ design och gastronomiska upplevelser; en av dessa står den internationella franska Michelinkocken Daniel Boulud för. På Beyond fördjupar Boulud sitt ambassadörsskap med Celebrity Cruises och lanserar sin första flytande restaurang, Le Voyage by Daniel Boulud. Precis som namnet antyder, är restaurangen inspirerad av upptäckaranda och reslust.

Daniel Boulod driver flera restauranger, varav Daniel i New York med två Michelinstjärnor, är en av de mest kända. Förutom själva måltiden kommer matgästerna att kunna njuta av en unik atmosfär, skapad av kreatören Jouin Mankus. Mankus team har även designat området Grand Plaza, ”fartygshjärtat” i Celebrity Cruises Edge-klass, med en gigantisk ljuskrona som signum. De står även bakom signaturrestaurangen Jules Verne i Eiffeltornet.

Atmosfären på Le Voyage blir intim och exklusiv, med inredning i mjuka toner och separat in- och utgång. Som pricken över i får alla gäster en avskedsgåva innan de drar sig tillbaka till sin hytt. 

32 olika mat- och dryckesupplevelser

En annan nyhet är World Class Bar som lanseras i samarbete med drinkexperter från Diageo. Här kommer de experimentera fram det senaste inom mixologin.

Totalt får det nya Celebrity Beyond 32 olika mat- och dryckesupplevelser, varav 15 restauranger, fem kaféer, 12 barer och lounger. Ombord jobbar 300 kockar från över 30 länder under ledning av Michelinkocken Cornelius Gallagher. Cornelius Gallagher är tillika Celebrity Cruises Vice President of Food and Beverage.

En film om de gastronomiska upplevelserna ombord kan ses här nedan.

Globally Inspired Dining, Beyond

Design och inredning

Nate Berkus, hyllad inredningsarkitekt och Celebrity Cruises designambassadör, står bakom det nya utseendet på Sunset Bar. Här möts man av en utomhusmiljö i flera nivåer som skapar känslan av att befinna sig på en exklusiv strandklubb.

Det nya loungeområdet med elegant strandsklubbsatmosfär är inspirerad av sommardagar i Mexico, Kalifornien, Grekland och Uruguay. Designen är framtagen i samarbete med stjärnarkitekten Tom Wright från WKK, kanske mest känd för att ha designat hotellet Burj Al Arab i Dubai.    

Dessutom tar den brittiska designern Kelly Hoppen Celebrity Cruises restaurangmiljöer till en helt ny nivå, bland andra Cyprus Restaurant, the Rooftop Garden’s Rooftop Grill, Cafe al Bacio och Mast Bar. 

Fakta om Celebrity Beyond

Celebrity Beyond blir det tredje fartyget i den nydanande Celebrity Edge-klassen. Celebrity Beyond blir störst i klassen med 17 våningar. Fartyget blir även 21 meter längre än de innovativa föregångarna Celebrity Edge (2018) och Celebrity Apex (2020). 

Övriga upplevelser som gäster kan se fram emot på Celebrity Beyond.

●    Hideawaykonceptet The Retreat med privat restaurang, lounge, samt soldäck i två våningar och pool som är exklusivt för svitgästerna. Här väntar också ett dedikerat team med värdar och concierges som är tillgängliga 24/7.

●    Fantastiska boenden, från moderna etage-villor med egen pool till hytter med så kallade infinite verandas, som suddar ut gränsen mellan inomhus och utomhus. Allt skapat av den prisbelönta brittiska designern Kelly Hoppen CBE och med Celebritys signatursänglinne, kallat eXhale.

●    The Magic Carpet, en glasveranda som rör sig mellan däcken hängande utanför fartygskroppen, med möjlighet för gästerna att njuta av den magiska havsutsikten över en cocktail eller middag.

Celebrity Beyond gör sin jungfruresa 27 April, 2022, från Southampton, England. Bland stoppen ingår Bordeaux i Frankrike, Lissabon i Portugal, Sevilla, Malaga, Palma de Mallorca och Barcelona, i Spanien. Premiärkryssningen varar i 10 nätter, därefter väntar olika kryssningsresor kring Medelhavet. Bland annat gör fartyget nio nätter längs italienska rivieran och Frankrike, samt 10-nätterskryssningar i den grekiska övärlden till och med början av oktober. Därefter går fartyget vidare till Karibien.

A Sneak Peek of Celebrity Beyond℠

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier