3 skäl att välja Costas dryckespaket

Egentligen är jag mitt inne i en blogg-dagbok om vår senaste kryssning med Costa Toscana men eftersom det blev väldigt mycket om mat i förra inlägget kände jag att jag ville ta upp detta med dryck också på en gång, för mat och dryck hänger ju ändå ihop. OCH – det är en väldigt vanlig fråga generellt när det gäller kryssning: ska man eller ska man inte köpa till ett dryckespaket?

Generellt är mitt svar nej, vissa rederier tar hutlöst betalt för dem och hur man ska palla att hinka i sig så mycket vin, kaffe och drinkar för att det ska vara värt? Nej med mina egna kalkyler går det inte, men vi är alla olika. 😉 Men, hur är det då när man kryssar med Costa?

Skäl 1 – undvik att betala extra för vatten

I Costas fall finns flera skäl till att ta det vill jag påstå. För det första, inte ens vanligt isvatten (som de annars brukar hälla upp från kannor vid bordet) ingår till måltiderna. Nej, ni hörde rätt. Vill du ha ett glas vatten måste du betala för det.

I buffén finns vattenkran där det går att ta och självklart kan man ju fylla sin egen vattenflaska där också (utan att trycka upp flaskans hals mot öppningen för det är faktiskt inte hygieniskt eller trevligt mot nästa person) men annars får du inte tag på något att dricka under dagen utan att betala för det. Det finns inte heller, som hos vissa andra rederier, dryckesstationer med enkelt te och bryggkaffe (även om det är blask).

Så min poäng är, eftersom man blir tvungen att betala för all slags dryck hos Costa (utom till frukost och i buffén där vatten ingår till lunch och middag), så kan det vara värt att ha Costas dryckespaket. Och då är det tur att det inte heller är särskilt dyrt. Vilket tar oss till skäl 2.

Skäl 2 – Costas dryckespaket är billigt

När Royal nyligen höjde sitt dryckespaket från en redan ganska saftig nivå till…(är det över 700 kronor per dag nu?) så höll jag på att trilla av stolen. Är det någon som väljer det?? MSC Cruises däremot har ju haft länge att det ingår på vissa kryssningar (all inclusive-kampanjen tar för övrigt slut om bara 2 dagar – 30/4 – så passa på du som vill ha det) eller för 200 kronor per dag. Är deras paket bra? Tja, ganska. Vinet till måltiderna brukar vara fullt drickbart och ölen likaså, däremot är mitt intryck att det är mer begränsat vilka slags drinkar som man kan välja. Bubblet avstår jag gärna, det är av den billigaste sorten, medan vissa drinkklassiker kan funka.

Costa har – som andra – lite olika paket. Ett bara för vatten, ett för kaffe, ett alkoholfritt etc men ska du ha med alkohol finns två att välja på; My Drinks och My Drinks plus. Det senare inkluderar finare spritsorter etc medan vi på senaste kryssningen hade det mer basic ”My Drinks” och tyckte det var bra och prisvärt.

Vatten, läsk, juice, vin och öl till maten ingick – och drinkar. Och deras ”My Drinks”-paket kostar 36 euro per vuxen och dag. Med tanke på det som ingår (se nästa avsnitt) och att man kan på lokal kan få betala… 150 kronor ? för en bra drink annars så tycker jag det var ett helt okej pris. Ganska billigt till och med.

Skäl 3 – Costas dryckespaket inkluderar mycket

Vinet som ingick imponerade dock inte. De hade ett par olika röda och ett par olika vita men de var väldigt enkla, lite för enkla. Att det är ett ”husvin” är ju förväntat men det ska ju i alla fall inte smaka surt. Däremot blev jag glatt förvånad över att så många olika drinkar ingick även i den lägre nivån av My Drinks-paketet.

Inte bara de mest basic drinkarna ingick alltså utan man kan även gå runt i alla specialbarer och beställa signaturdrinkar – inte alla men många – vilket är superkul. Jag älskar att prova drinkar och är sällan ute efter styrka utan mer god smak så att kunna prova sig igenom barmenyn utan att betala extra tycker jag är ett nöje i sig! Och de har verkligen jättegoda drinkar (jag är petig…)!

Kartellbaren till exempel. Att här kunna prova olika signaturdrinkar och jämföra smakerna…eller att i Heneikenbaren kunna prova deras sbritz (öldrinkar att jämföras med spritz) som Ocean Blue Sbritz, Sbritz Hugo eller Sbritz Skiwasser är något ni bara måste prova.

Vi hittade faktiskt ingen bar där vi inte kunde beställa roliga drinkar med vårt dryckespaket och drack även vatten och flera dubbla espresso om dagen, så det kändes klart värt!

Deras espresso Vergnano är för övrigt det godaste kaffet jag druckit på en kryssning. Kanske har de duktiga baristas men om jag drack 2 om dagen i 7 dagar så var alla utom en enda perfekt.

Sammantaget skulle jag säga att det kanske inte är ett krav, men i alla fall klart värt att köpa till Costas dryckespaket. Man skulle kunna vara lite elak och säga att det är framtvingat eftersom de tagit bort många möjligheter att få i sig dryck/vätska utan att betala extra för det, men å andra sidan har de i alla fall inkluderat mycket när du väl köper ett dryckespaket.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier