Nya Disney Wish vill uppfylla familjers önskan om drömsemester

Bild: Disney Cruise Line.

Disney Wish är det första av tre nya fartyg från Disney Cruise Line. De byggs alla på Meyer-varvet i Tyskland, ska drivas med LNG (flytande naturgas) och vara klara till 2025. Alla tre fartyg får ett bruttotonnage på ungefär 144 000 och blir något större än Disney Dream och Disney Fantasy.

När Disney Wish börjar kryssa sommaren 2022 väntar en värld full av berättelser och karaktärer från de kända Disney-, Pixar-, Marvel- och Star Wars-äventyren. Ombord får man träffa Musse och Mimmi och vara med på en teaterupplevelse med vännerna från Frozen. Gästerna kommer också kunna se fram emot ett filmäventyr med hjältarna från Avengers och resa till en galax långt, långt bort i en unik Star Wars-upplevelse.

Disney Wish kommer att göra sin jungfrukryssning den 9 juni 2022. Kryssningen blir på fem nätter till Nassau, Bahamas och Disneys privata ö, Castaway Cay. Den inledande säsongen kommer att innebära kryssningar på tre och fyra nätter från Port Canaveral, Florida.

Wish Upon A Star

Designtemat kring Disney Wish handlar om drömmar som går i uppfyllelse. Temat ”förtrollning” kommer att manifestera sig på flera sätt i fartyget, från den magiska skogsmiljön i Walt Disney Theatre till sagobokinspirerade hyttrum och sagoslottinspirerade Grand Hall , där en bländande önskestjärna är fäst i en hängande ljuskrona.

Både innovativ design och teknik används för att skapa underhållande miljöer som kommer att omge gästerna och skapa nya upplevelser. Här är några av de särskilda områden ombord:

Luna, ett helt nytt underhållningscentrum som kommer att ha både liveshower och interaktiva program under såväl dag- som kvälltid.

Hero Zone, en futuristisk idrottsarena med fysisk aktivitet blandad med fantasi under actionfyllda utmaningar och tävlingar för hela familjen.

Walt Disney Theatre, ett överdådigt showpalats som kommer att visa scenproduktioner i Broadway-stil, framtagna exklusivt för Disney Cruise Line.

Wonderland och Never Land Cinemas, här kan gästerna titta på både klassiska och nya filmer från Disney, Pixar, Marvel, Lucasfilm med mera.

Vattenupplevelser

Familjer kommer att ha ett bredare utbud av pooler, däckutrymme och matalternativ än någonsin tidigare på ett Disney-fartyg. Disney Wish kommer också att ha med en helt ny familjevattenattraktion och tre temadistrikt.

AquaMouse är till exempel en vild vattentur med belysning och specialeffekter som slingrar sig fram genom 230 meter högt över däck. Förutom AquaMouse kommer vattenområdet innehålla sex pooler omgivna av fåtöljer och fräsch snabbmat med en festlig karaktärstwist.

Bild: Disney Cruise Line.

För små barn väntar mycket kul i det helt nya distriktet med Toy Story-tema. Detta vattenland kommer att innehålla en stänkzon, badbassäng, familjevattenrutschbana och smoothiebar.

Vuxna kommer kunna njuta av en lugn stund på Quiet Cove, en rofylld fristad endast för vuxna. Här finns en lyxig infinitypool med bar och ett elegant café.

Middag – en kulinarisk kabaret

När det gäller mat och middagar kommer Disney Wish att erbjuda allt från eleganta teman och exklusiva restauranger till snabbmat och 24-timmars rumsservice. Gourmetkaféer och förstklassiga restauranger exklusivt för vuxna kommer också att finnas. Bland nyheterna väntar tre helt nya familjekoncept som sträcker sig från teaterunderhållning och filmiskt äventyr till sofistikerad elegans.

Arendelle: A Frozen Dining Adventure är Disneys första ”Frozen” -tematiska matupplevelse med favoritkaraktärer från filmen plus mat influerad av nordiska influenser.

Bild: Disney Cruise Line.

Worlds of Marvel är det första Marvel-äventyret någonsin där gästerna kommer att spela en interaktiv roll i ett actionfyllt Avengers-uppdrag som utspelar sig runt dem. Upplevelsen kompletteras med en Marvel-inspirerad meny.

1923 är en restaurang uppkallad efter året då The Walt Disney Company grundades. Här firas företagets arv i en elegant miljö, som hyllar animationens guldålder liksom det kaliforniska arvet med rätter inspirerade av statens olika kulturella smaker.

Coola klubbar för barn i alla åldrar

Oceaneer Club är barnklubben för åldrarna 3 till 12 år. Här väntar aktiviteter och speciella träffar med olika Disney-karaktärerna som kan titta förbi när man minst anar det.

Marvel Super Hero Academy är ett högteknologiskt Avengers-högkvarter där unga ”rekryter” kommer att utbilda sig till nästa generation av superhjältar. Till sin hjälp har de hjältar som Spider-Man, Black Panther, Ant-Man och Wasp.

Fairytale Hall är tre aktivitetsrum där prinsessor och prinsar kan få utlopp för sin kreativitet i Rapunzels konststudio, läsa i Belle’s Library och testa sina krafter i Anna och Elsas Sommarhus.

Walt Disney Imagineering Lab är det första i sitt slag där barn kan roa sig med praktiska och uppfinningsrika experiment.

För de minsta kryssarna (6 månader till 3 år) kommer It’s a Small World Nursery att erbjuda barnpassningstjänster i en miljö inspirerad av Disney-attraktionen med samma namn.

Edge (för åldrarna 11 till 14) och Vibe (för åldrarna 14 till 17) är trendiga tillhåll där tweens och tonåringar kan koppla av och spela.

Exklusivt för vuxna

Vuxna ombord på Disney Wish är inte bortglömda. Hyperspace Lounge är en avancerad bar som är utformad som ett lyxigt rymdskepp i yachtklass. Denna upplevelse kommer att reserveras för vuxna varje kväll och då erbjuda interaktiva provsmakningsupplevelser och signaturdrycker.

Bild: Disney Cruise Line.

Gästerna kommer också kunna njuta av gourmetmåltider och drycker på Palo Steakhouse, Enchanté av Michelin-kocken Arnaud Lallement och baren The Rose.

Slutligen kommer det att finnas spa ombord liksom ett poolområde för vuxna, gourmetkaféer, barer och exklusiva lounger.

Hytterna

Disney Wish har 1 254 hytter, de flesta med havsutsikt och 877 stycken får också en rymlig balkong. För större familjer finns hytter med anslutande dörrar mellan flera rum. Många har även delat badrum för största möjliga komfort och funktion.

Premium hytterna har concierge-service, och i fören finns hytter med golv-till-tak-fönster. För gästerna i dessa hytter ingår även en exklusiv lounge med privat soldäck.

Mest överdådiga är de fyra kungliga sviterna som debuterar på Disney Wish. De rymmer upp till sex gäster och inkluderar ett par tvåvåningssviter med spiraltrappa.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier