Gabriella gör nypremiär på Östersjön

Gabriella in Stockholm harbour
Gabriella i Stockholm. Foto: Viking Line.

Idag den 21 april återkommer Viking Lines M/S Gabriella till Östersjön efter tre veckors ombyggnation vid varvet i Landskrona. Den påkostade uppgraderingen av Helsingforsfartyget omfattar bland annat åtta nya restauranger och barer, en totalt omgjord nattklubb och hundratalet nya hytter. Dessutom lanseras en pop up-shop och en utökad taxfreebutik för den märkesmedvetna resenären.

Viking Lines populära fartyg Gabriella som kryssar mellan Stockholm och Helsingfors har under de senaste veckorna genomgått en omfattande förnyelseprocess. När fartyget nu återkommer till Östersjön är det bland annat med en uppgraderad restaurangvärld. Bland de totalt åtta nya restaurangerna och barerna märks No Name som erbjuder avsmakningsmenyer bestående av sju eller nio rätter, Bistrotek som lockar med havets läckerheter och en egen vinbar, samt Grill där kockarna tillreder maten i ett öppet kök.

– Maten är en central del av kryssningsupplevelsen och vi håller en hög ambitionsnivå med hjärtat i det ekologiska och närproducerade. Den som kryssar med Gabriella kan nu välja på allt från nybakt konditorimys och klassisk buffé till välkomponerad à la carte och innovativa fine dining-koncept. Allt med världens vackraste skärgård som kuliss, säger Tapani Kauhanen, vd och marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien.

Gabriella in harbour of Helsinki
Gabriella i Helsingfors.

Utöver restaurangvärlden presenterar Viking Line också den totalrenoverade nattklubben Club Mar, närmare hundra nyinredda hytter samt uppdaterade lek- och spelutrymmen för barn och ungdomar. För den shoppingsugna erbjuds även en förnyad taxfreebutik samt en pop up-butik där varumärkena kommer att variera över året.

Fakta om nya M/S Gabriella:

  • Åtta nya restauranger och barer: No Name, Bistrotek, Bistrotek Wine Bar, Grill, Upstairs Pub, Living Room, cafeterian Coffee & Joy samt den helt nya nattklubben Club Mar.
  • Helt omgjord taxfreebutik med utökat utbud inom skönhet och mode.
  • Pop up-butik med varumärken som skiftar från säsong till säsong – först ut är Calvin Klein.
  • Totalt 97 nyrenoverade hytter, varav 50 stycken Comfort-hytter för 2-4 personer och 47 stycken premiumhytter och sviter.
  • Nya lek- och spelutrymmen för barn och ungdomar.
  • Nya utrymmen för Travel Spa med två bekväma behandlingsrum.
  • Gabriella trafikerar tillsammans med fartyget Mariella sträckan Stockholm-Helsingfors dagligen.
  • Totalt reser över en miljon personer med Viking Line mellan de två huvudstäderna varje år.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier