Hållbarhet i fokus när MSC Euribia debuterar från Köpenhamn

MSC Euribia, pressbild.

MSC Cruises har meddelat att namngivningsceremonin för MSC Euribia, kommer att äga rum i Köpenhamn den 8 juni.

Det nya flaggskeppet kommer att bli MSC Cruises andra fartyg som drivs av LNG, ett av världens renaste marina bränslen som finns tillgängligt i tillräckligt stor skala. LNG praktiskt taget eliminerar svaveloxider (SOx) och partiklar, och minskar kväveoxider (NOx) med 85 %. Utsläppen av växthusgaser minskar med upp till 20 %. Eliminering av SOx från bränslet innebär också att EGCS (scrubbers) inte kommer att krävas.

Fartyget har även toppmodern miljöteknik, inklusive avancerade avloppsvattenreningssystem och avfallshantering. Vidare har man gjort olika åtgärder för att effektivisera energiåtgången samt landströmsanslutning för att möjliggöra nollutsläpp där landström finns tillgänglig.

Ett exempel på en energieffektiv åtgärd är att skrovet blivit belagt med speciell färg för att minska tillväxten av organismer. Detta minskar vattenmotståndet vilket i sin tur gör fartyget mer energieffektivt.

Designat skrov påminner om hållbarhet i fokus

MSC Cruises låter meddela att det nya fartyget MSC Euribia är en symbol för rederiets engagemang för att skydda haven. Därför har rederiet valt Köpenhamn som debuterande avgångshamn. Staden har inte bara ett rikt maritimt arv, Danmark är också ett land med stort engagemang för miljön.

Centrala Köpenhamn, foto: Thomas Rousing, Visit Copenhagen.

MSC Euribia kommer att ha ett målat skrov som representerar MSC Cruises åtagande att skydda och bevara den marina miljön. Konstverket är designat av den tyska grafikern Alex Flaemig och ska kommunicera vikten av att skydda det känsliga marina ekosystemet. Hashtaggen #savethesea blir väl synlig på fartygets skrov.

MSC Euribia har hållbarhet i fokus.
MSC Euribia

Vidare blir det möjligt att märka miljöengagemanget även ombord, till och med i barnklubbarna. MSC Euribia blir det första MSC Foundation Youth Centre med aktiviteter baserade på en framtid med hållbarhet i fokus. 

Fartygsfakta

MSC Euribia är uppkallad efter den forntida gudinnan Eurybia som utnyttjade vindarna, vädret och konstellationerna för att bemästra haven.

Det nya fartyget startar sin första säsong i norra Europa från den 10 juni. MSC Euribia kommer att erbjuda 7-nätters kryssningar från Kiel och Köpenhamn till de norska fjordarna inklusive Geiranger, Ålesund och Flaam.

TEKNISK INFORMATION

Bruttotonnage: 181.541

Antal passagerare: 6,334 guests

Antal hytter: 2,421

Besättningsmedlemmar: 1,704

Längd/Bredd/Höjd: 331.43 m /  41m / 75.5 m

Maxhastighet: 22.2 knots

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier