En kväll åt vi på MSC Fantasias texmex-restaurang El Sombrero. I entrén står en halv Cadillac som tycks ha kraschat in genom väggen, effektfullt och kul. Inredningen är ljus och trivsam, servicen omtänksam och bra.
Här betalar man à la carte, det vill säga för det man väljer, precis som på en vanlig restaurang iland. Förrätter finns från 5 euro, enklare varmrätter som fylld tortilla för 8 euro, efterrätter kostar 4 euro.
Nachos och oxfilé
Vi beställde in en nachostallrik och den finaste köttbiten, en bit oxfilé för 22 euro med grillad sparris och bakad potatis/potatismos med soltorkade tomater till.
Före våra nachos fick vi in lite annat snacks (gratis). Nachosen med ost och annat gott på var bra att plocka med i väntan på huvudrätten. Köttet var gott men inte helt perfekt.
Kristofers oxfilé beställdes ”medium rare” men var i själva verket medium när den kom (lätt rosa inuti). Själv tyckte jag att kryddningen var blygsam samt att ytan var för hårt grillad. Såserna var mycket goda; vi testade en bearnaise respektive en pepparsås. Desserterna – en chokladmousse och en cheesecake – smakade dock inte alls bra, nära på dåligt, så de lämnade vi åt sitt öde.
Var det värt priset?
Även om 60 euro för detta är billigt så var det inte alls lika bra som om jag till exempel jämför med vad jag får för motsvarande peng hos rederiet Norwegian Cruise Line. Där är det billigare att äta på deras superläckra restaurang Moderno med det brasilianska konceptet churrascaria som håller toppklass och inkluderar både en generös salladsbuffé liksom dessert.
Så, för att byta miljö för en kväll ja, men då skulle jag bara beställa en öl och någon enklare texmex-mat att plocka med, inget mer avancerat.