Med MSC Fantasia från Dubai

Här kliver jag ombord på fartyget MSC Fantasia i Dubais kvällssol. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Mellanöstern. Det var flera år sedan vi kryssade från Dubai senast men nu är det dags igen, denna gång med MSC Cruises fartyg MSC Fantasia. Under veckan kommer vi förutom Dubai att besöka Abu Dhabi, Khor al Fakkan, Muscat och Sir Bani Yas – en ny ödestination hos MSC Cruises.

Vi flög med bekväma Emirates som räknas som ett av världens bästa flygbolag. Eftersom deras flighter från Stockholm landar så sent var vi tvungna att åka en dag tidigare och övernatta i land först. När vi studerade flygpriserna för de olika avgångarna kom vi fram till att vi lika gärna kunde åka två dagar tidigare.

Efter ett par avkopplande nätter på bekväma hotell Fairmont The Palm (som jag återkommer till) var det så dags att bege sig till fartyget MSC Fantasia. Vi tog en taxi från hotellet till Port Rashid varifrån kryssningsfartygen avgår. Terminalen var ny och flott, och allt flöt på smidigt trots att vi inte hade checkat in online i förväg vilket brukar rekommenderas.

Kryssningsterminalen i Dubai är fin och luftig. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

MSC Fantasia är ett stort fartyg, lanserat 2008, med en kapacitet på 3900 passagerare. Vi har faktiskt kryssat med fartyget förut, en vinter från Barcelona och ut till Kanarieöarna. Den gången hade vi en svit i den exklusiva avdelningen Yacht Club med butler och en rad specialförmåner. Denna gång har vi en balkonghytt. Mer om den i nästa inlägg.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier