MSC Splendida kryssar i östra Medelhavet i sommar

MSC Splendida kryssar i östra Medelhavet sommaren 2021.

MSC Splendida blir nästa fartyg som MSC Cruises återtar i trafik. MSC Splendida kommer att göra 7-nätters kryssningar i Medelhavet från Trieste i norra Italien. Under kryssningen besöker fartyget Ancona, Dubrovnik, Bari, Korfu och Kotor (eller Split) innan fartyget återvänder till Trieste. Totalt blir det fyra länder som fartygets gäster kan besöka under dessa kryssningar. För att underlätta för gästerna blir ombordstigning möjlig i var och en av de italienska hamnarna.

För att ytterligare berika upplevelsen för gästerna, fick rutten även Ancona i Italien som nytt stopp, vilket ger möjlighet att upptäcka huvudstaden i den pittoreska Marche-regionen.

MSC Splendida erbjuder ett brett utbud av restauranger, barer och lounger, fyra pooler, fullt utrustat gym samt spa, gott om familjeaktiviteter och faciliteter samt MSC Yacht Club med 71 rymliga sviter och personlig butlerservice dygnet runt.

MSC Splendida – femte fartyget som är tillbaka

Fyra dagliga transferbussar kör MSC Cruises gäster från Venedigs Marco Polo-flygplats och från stadens centrum till kryssningsterminalen i Trieste. Priset för denna service är 25 euro enkel resa och 50 euro tur och retur per person.

MSC Splendida blir rederiets femte fartyg som återupptar kryssningsresor i sommar. Andra fartyg som redan kryssar är MSC Grandiosa och MSC Seaside som seglar i västra Medelhavet. MSC Orchestra är placerad i östra Medelhavet och flaggskeppet MSC Virtuosa kryssar i Storbritannien (endast för brittiska gäster).

MSC Splendida kommer att ha MSC Cruises hälso- och säkerhetsprotokoll väl implementerat. Detta inkluderar både gäster, besättningsmedlemmar och lokala samhällen som besöks av rederiets fartyg. Det nu väl beprövade konceptet introducerades i augusti 2020 på MSC Grandiosa.

Fler möjliga kryssningar i sommar

Fler fartyg som snart börjar kryssa är till exempel MSC Magnifica. Fartyget återupptar sina kryssningar från och med den 20 juni från Italien för resor i östra Medelhavet. MSC Seaview startar den 3 juli från Kiel i Tyskland för kryssningar i Östersjön till Sverige och Estland. I slutet av juli följer MSC Seashore upp och gör sin jungfrutur i västra Medelhavet.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier