MSC Virtuosa får världens första humanoida bartender

En nyhet på MSC Virtuosa är världens första humanoida bartender till havs.
Flaggceremoni för MSC Virtuosa
Flaggceremoni för MSC Virtuosa med Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Executive Chairman, Laurent Castaing, General Manager, Chantiers de l’Atlantique och Captain Massa, Master of MSC Grandiosa. Foto: Ivan Sarfatti.

Idag överlämnades MSC Cruises 18:e fartyg, MSC Virtuosa, från varvet i Saint Nazaire, Frankrike till MSC Cruises enligt den traditionella flaggceremonin. Fartyget är det första av två under året. Flottan kommer därmed växa och bestå av hela 19 fartyg från augusti 2021. Till nyheterna på MSC Virtuosa hör världens första humanoida bartender till havs.

MSC Virtuosa är systerfartyg till MSC Grandiosa. Båda tillhör Meraviglia-generationens fartyg, som kännetecknas av den ikoniska 101 meter långa strandpromenaden med en fantastisk LED-himmelkupol över som utgör fartygets sociala hjärta. Tvådäcksutrymmet är kantat av butiker, restauranger och barer vilket gör det till den perfekta mötesplatsen liksom område att njuta av shopping och mat. På kvällen ökar pulsen med levande musik, underhållning och överraskningar.

Utöver sådant som pampiga teaterföreställningar, ett brett familjeutbud, branschledande gästteknologi och en inomhuspromenad med 91,8 meter lång LED-himmelskupol över, finns också flera nyheter ombord på MSC Virtuosa. De inkluderar exempelvis världens första humanoida bartender till sjöss. Restaurangutbudet har förbättrats ytterligare med två nya restaurangkoncept med internationella menyer som ska ta gästerna på en gastronomisk upptäcktsresa.

Fartyget har också blivit belönad och uppmärksammad av Bureau Veritas för sitt utbud av innovativa aspekter, inklusive miljöskydd, hälsa och säkerhet. MSC Virtuosa är det första kryssningsfartyget i världen som får en BIORISK-notation från Bureau Veritas för fartygets förmåga att mildra och hantera risken för infektionssjukdomar hos passagerare.

Miljöfrågan i fokus hos MSC Virtuosa

Rederiet hör till dem som satsar stort på miljöfrågor och MSC Virtuosa är inget undantag. Fartyget har byggts med den senaste och mest avancerade miljöteknologin för att minska belastningen på miljön.

Foto: Ivan Sarfatti.

Luftutsläpp: MSC Virtuosa har hybridavgasreningssystem på alla sina motorer. Denna teknik minskar svaveloxidutsläppen (SOx) med 98 procent. Fartyget är också utrustat med banbrytande system för selektiv katalytisk reduktion (SCR) som minskar kväveoxidutsläppen (NOx) med 90 procent.

 • Strömanslutning: Fartyget är utrustat med land-till-fartyg-strömanslutning, vilket gör det möjligt att ansluta till lokala kraftnät i hamnar där denna infrastruktur är tillgänglig. Detta gör det möjligt att minimera motoranvändningen vid kaj, vilket leder till en avsevärd minskning av utsläppen när fartygen ligger nära stadsområden.
 • Avloppsrening: Fartyget kommer att ha avancerade avloppsreningssystem utformade i linje med Internationella sjöfartsorganisationens MEPC 227 (64) resolution, med reningsstandarder som är högre än de flesta avloppsreningsanläggningar i land. System för behandling av ballastvatten förhindrar införandet av invasiva arter i den marina miljön genom utsläpp av ballastvatten.
 • Skydd av marint liv: MSC Virtuosa är utrustat med ett undervattensbaserat ljudhanteringssystem med skrov- och maskinrumsdesign som minimerar akustisk påverkan, vilket minskar deras potentiella effekter på marina fauna, särskilt på marina däggdjur i det omgivande vattnet.
 • Energieffektivitet: Alla MSC Cruises nya fartyg innehåller ett brett utbud av energieffektiv utrustning som hjälper till att minska och optimera motoranvändningen. Dessa inkluderar smart ventilation och avancerade luftkonditioneringssystem med automatiserade energiåtervinningsslingor som omfördelar värme och kyla för att minska efterfrågan.
 • Första kryssningsrutterna

  Företagets nya flaggskepp MSC Virtuosa kommer att börja kryssa den 16 april 2021. Inledningsvis går fartygets resrutter i Medelhavet där hon kommer att göra olika kryssningar på 3, 4 och 10 nätter innan fartyget flyttar till sin nya hemstad Kiel.

  En nyhet på MSC Virtuosa är världens första humanoida bartender till havs.
  MSC Virtuosa, pressbild.

  I april kryssar fartyget mellan olika hamnar i Medelhavet och Kiel. Senare övergår MSC Virtuosa till att huvudsakligen kryssa i norra Europa. Från den 9 maj rör sig fartyget längs de norska fjordarna och Östersjön. Under sommaren 2021 kommer fartyget att avgå från Köpenhamn.

  I augusti 2021 levereras nästa fartyg, MSC Seashore, vilket blir flottans 19:e fartyg.

  Några snabba fakta om fartyget

  • däck: 19,
  • längd: 331 meter,
  • 21 barer, 4 huvudrestauranger och 5 specialrestauranger med två helt nya restauranger och en ny specialbar,
  • en teater med 945 platser som erbjuder Broadway-liknande shower varje kväll,
  • 12 olika hytt-typer inklusive 190 familjehytter med plats för upp till 12 personer,
  • 5 pooler,
  • en Himalaya-bro på däck 19 med repbana 80 meter över vattnet,
  • senaste tekniken inom miljö.

  En kommentar på “MSC Virtuosa får världens första humanoida bartender

  1. Jag längtar efter att göra en resa med denna båt. Dock har jag rest mycket både i Östersjön och Medelhavet så vi får se…

  Kommentera gärna

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  SeaFun på Sociala medier