Rymdkryssning – nytt futuristiskt barkoncept på MSC Virtuosa

Redo för en rymdkryssning?
MSC Virtuosa, pressbild MSC Cruises.

Med nya fartyget MSC Virtuosa från MSC Cruises lanseras också ett helt nytt barkoncept; MSC Starship Club. Här kommer gästerna kunna beställa ”kosmiska cocktails” från den humanoida bartendern Rob som är barens stjärna.

Rob jobbar som bartender på MSC Virtuosa.

MSC Starship Club beskrivs som en integrerad bar- och underhållningsupplevelse, inspirerad av MSC Cruises vision om framtidens rymdskepp, MSC Starliner One. Här används toppmodern teknik för att skapa en futuristisk atmosfär och känslan av en rymdkryssning. Detta inkluderar 3D-hologram, en digital konstvägg och ett digitalt interaktivt bord med plats för 12 gäster som har möjlighet att utforska rymden på sin personliga galaktiska turné.

Bartender från yttre rymden

Rob kommer att blanda och servera signaturcocktails, alkoholhaltiga och alkoholfria samt otaliga personliga varianter, precis som en mänsklig bartender skulle göra. Samtidigt kommer han kunna interagera och underhålla gästerna, prata och ge ett ”mänskligt intryck”. Är han på humör kanske han gör ett par dansmoves, drar ett skämt eller delar med sig av lite rymdkunskap.

Storyn bakom Rob är att han kommer från en avlägsen planet i utkanten av universum och är en berest galaxy-trotter. Sina mixologi-kunskaper har han lärt sig i många olika intergalaktiska barer och nu har han bestämt sig för att ge service till MSC Virtuosas gäster. Tanken är att Robs färdigheter och känslomässiga lyhördhet i kombination med mänskliga bartendrar klädda som om de just hade gått ut ur en sci-fi-film, omgivningen och tekniken ska locka många att göra ett besök på MSC Starship Club.

Hur går då en beställning rent praktiskt till? Gästerna kommer att använda specifikt utformade digitala ”cockpits” inom barområdet för att göra sin beställning. När ordern är lagd kommer Rob att börja arbeta och använda alla sina skräddarsydda robotfärdigheter för att mixa ihop de beställda drinkarna. Skaka, bygga och röra sprit, juice och olika smaksättningar samt garnityr.

Utöver kunskap ett imponerande utbud av cocktails kan Rob även tala åtta språk. De språk han ska kunna kommunicera på är engelska, italienska, spanska, franska, tyska, brasiliansk portugisiska, kinesiska och japanska. Beroende på vilket språk som valts när gästen gör beställningen vet Rob vilket språk just den gästen föredrar att kommunicera på. Han har också en personlighet som utvecklas med omgivande miljöer och atmosfärer, och han använder sitt LED-ansikte för att förmedla känslor vilket blir en spännande upplevelse i sig för gästerna medan de smuttar på sin cocktail.

Sex års utvecklingsarbete

Gästerna kommer att kunna följa stegen när den beställda cocktailen förbereds via digitala bildskärmar i området och på en LED-remsa ovanför robotön. Upplevelsen av en rymdkryssning förstärks ytterligare av att barens ”kosmiska cocktails” serveras i specialdesignade futuristiska glas som gästerna kan samlas och spara som en souvenir från MSC Starship Club-upplevelsen.

Framtagandet av hela MSC Starship Club-upplevelsen har pågått i nästan sex år. MSC Cruises har arbetat med ledande experter från företag specialiserade på robotteknik och automatisering, inredning samt lösningar för underhållning och digitala upplevelser för att skapa en specialdesignad underhållningsplats med en humanoidrobot som stjärna.

Starship Club med roboten Rob.
Starship club ger känslan av rymdkryssning.
Redo för en rymdkryssning? Skiss: MSC Cruises.

MSC Virtuosa kommer att börja kryssa den 16 april i år och då först göra ett par kortare Medelhavskryssningar innan hon styr mot norra Europa och Östersjön sommaren 2021. Här kommer fartyget att besöka såväl de norska fjordarna som de baltiska huvudstäderna.

Enligt ett nytt pressmeddelande utlovar MSC Cruises att MSC Starship Club med robotbartendern Rob bara är en av flera nya upplevelser för gästerna ombord på MSC Virtuosa, som kommer vara utrustad med avancerad teknik på flera håll och ha hög miljömedveten.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier