5 aktiviteter du inte får missa på Norwegian Encore

Norwegian Encore, pressbild.

Stort fartyg är lika med häftiga och många aktiviteter, och Norwegian Encore är inget undantag. Ombord på detta 4000-bädds fartyg, det sjuttonde och nyaste i rederiet Norwegian Cruise Lines flotta, hittar man en rad olika häpnadsväckande saker att göra. Flera som många nog inte ens trodde att man kunde finna till havs! Här listar vi 5 aktiviteter vi tycker att du inte ska missa om du väljer att kryssa med det här fartyget:

 1. Racing Speedway
  Världens längsta Go-kart-bana till havs finns på – just det – Norwegian Encore! Först ut med denna nyhet var systerfartyget Norwegian Joy medan Norwegian Bliss för ett tag hade den längsta banan, nu har den ombord på Norwegian Encore gått om i antal meter: här har man hela 335 meter att tävla på. Resultaten kommer upp digitalt så att alla kan se vem som vann och det finns dessutom interaktiva element (som om det inte var nog att hålla ordning på fart och pedaler!). Avgift: 9,95 USD.
 2. Laser tag
  Norwegian Cruise Line är inte ensamma om att ha laser tag ombord, det är en av alla aktivitetstrender till havs just nu, men den på nya Norwegian Encore är ny för rederiet. Till skillnad mot Norwegian Joy och Bliss vars miljö ska likna en slags nedlagd rymdstation (med vissa skillnader på de två respektive fartygen) ser laser tag-banan på Norwegian Encore mer ut som romerska eller grekiska ruiner från något antikt tempel – som invaderats av en jättelik orm! Längs ormens kropp som slingrar sig över banan hittar man ställen att gömma sig på. Avgift: 9 USD.
 3. Galaxy Pavillion
  Lämnar man utomhusdäck via dörrarna under racing banan, bredvid The American Diner, hittar man ett stort komplex som heter Galaxy Pavillion. Detta är en dröm för alla fans av virtual reality! Här finns inte mindre än 15 olika upplevelser att välja på, det ena mer adrenalinpumpande än det andra. Välj exempelvis mellan att köra jeep i Jurassic Park, racerbil eller att gå in i en labyrint och skjuta allt från söta kaniner till skelett. På ett ställe ligger man framåtstupa och ”åker” fram i en ravin, på ett annat står man i en bur och tror att man åker ner i ett gruvschakt med aliens! Avgift: 8 USD per omgång eller 20 USD för 4 spel. Dyrast är The Radical som kostar 20 USD.
 4. Ocean Loops
  Denna vattenrutschkana (en av flera ombord) är för de modigaste vattendjuren. Färden börjar med ett överraskande fritt fall där du åker ner i en tub som går utanför fartygskanten, ner i inte bara en utan två loopar för att slutligen spolas ut vid kanans slut på däck. Delar av vattenrutschkanan är genomskinlig (för den som har sinnesnärvaro att titta på utsikten!) och för att åka måste man vara minst 122 cm. Minimumvikt är 59 kilo, maxvikt 136 kilo. Ingen avgift.
 5. Mandara Spa
  Spaavdelningen ombord på Norwegian Encore har gott om havsutsikt från de uppvärmda keramiska bäddarna vända mot havet (bakom dem finns vanliga tygbäddar varifrån man också ser ut). Bortsett från den stora vitality poolen och flera fina bastur – från torr hetta och snö till ånga och salt – glöm inte att kika på den frestande behandlingslistan. Att det kostar en hel del ska vi inte sticka under stol med, men om du har råd, satsa på en behandling unik för fartyget. Med andra ord deras saltstensmassage på hela 75 underbara minuter, som lär återställa mineralbalansen i kroppen och lösa upp spänningar. Och när du fått ny energi och så att säga ”laddat om”, är du kanske redo att köra hela denna lista från början igen. Det vill säga ”do an Encore”!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier