8 skäl att kryssa med Norwegian Escape

Norwegian Escape är ett fartyg i Breakaway Plus-klassen och ingår i rederiet Norwegian Cruise Lines flotta. Fartyget kom 2015 och kan ta 4266 passagerare (räknat på två i varje hytt, vilket innebär bra mycket mer när det är fullbelagt).

Vi kryssade med fartyget förra vintern och var galet nöjda med vår kryssning! Ombord finns enormt mycket att göra och testa, från våghalsiga aktiviteter av det mer sportiga slaget till kulinariska njutningar och fina miljöer.

Ett starkt kort är att utbudet är brett så att det passar de flesta; oavsett ålder eller preferens. Här nedan har vi samlat våra favoritanledningar till att välja detta fartyg; 8 skäl som kanske också kan inspirera dig till att testa detta fartyg nästa gång!

1. Fritt-fall-kanan Aqua Loop

Hör du till dem som gillar att känna adrenalinet rusa genom kroppen, då är vattenrutschkanan med fritt fall något för dig! Kön brukar slingra sig hela vägen upp mot toppen av fartyget, och du blänger febrilt efter vettskrämda blickar men alla ser glada ut och verkar åka gång på gång. Första gången är hemsk, särskilt innan golvet försvinner under dig, men sedan vill du bara upp igen…!

Vattenrutschkanan Aqua Loop är inget för fegisar…! Pressbild.

2. Pooldäck med något för alla

Är Aqua Loop för läskig finns fem andra vattenrutschkanor att välja på, från den breda man åker simring genom till de snällaste i Kids Aqua Park. Att utbudet är varierat både i upplevelse och ”läskighetsgrad” är perfekt eftersom alla åldrar då kan hitta en kana som man känner passar ens mod. Eller om man bara vill variera för sakens skull. När vi kryssade med Norwegian Escape blev Aqua Racer snart den självklara favoriten som vi åkte om och om och om igen…

Aqua Racer är en bred och sluten vattenrutschkana med neonfärger och en helt genomskinlig del. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

3. Lekrum även för de minsta

Guppy nursery är ett superfint lekrum för de allra minsta. Som förälder är det härligt att se att alla har det bra och njuter i familjen, även de minsta. Och det gör de här. I lekrummet finns tillgång till såväl ledare som pedagogiska leksaker, aktiviteter med fladdrande sjalar och musik eller skötbord, amningsstol och lugnande musik. På väggarna sitter aktivitetstavlor i passande höjd och all inredning går i glada färger. Ett ställe att koppla av på för både stora och små.

Ett av rummen på Guppy Nursery, lekrummet för de allra minsta (0-2 år). Foto: Kristofer Scheiderbauer.

4. Ät middag ute på däck

På hur många kryssningsfartyg hänger man inte bara inne på kvällarna, trots att man kryssar i Karibien eller Medelhavet tider på året då det är varmt och skönt även fast solen gått ner? Vi svenskar älskar ju dessutom att sitta ute, sol eller inte, och på Norwegian Escape kan man det. The Waterfront heter däcket där många av restaurangerna och barerna även har utomhusservering, vilket är toppen! Välj mellan tapas, fräsch fisk, en saftig stek eller italienskt – och varför inte börja med en svalkande drink i The 5 o’Clock Somewhere Bar.

The 5 o’Clock Somewhere Bar på The Waterfront, Norwegian Escape. Foto: Heidi Rovén.

5. Njut hela världens mat på Food republic

Nytt restaurangkoncept till havs och nyhet på Norwegian Escape. De som står bakom Food republic är Miami-baserade The Pubbelly Restaurant Group. Här serveras en fusion av smaker från hela världen och motton som ”sharing is caring” och ”global fusion” är det som gäller här. Alltså beställer man gärna flera rätter för att dela med sitt sällskap och det finns mycket gott att välja på, såväl asiatiskt (sushi, nudlar mm) som internationellt (lyxiga miniburgare, halstrad tonfisk) och desserter som är på to-die-for-nivå!

Food Republic, en helt ny restaurangkedja till havs som nu finns på Norwgeian Escape. Foto: Heidi Rovén.

6. Pub med bryggerikänsla och egen öl

Alla ölälskare se hit; The District Brew House dök upp först på Norwegian Escape och har en cool lite rå känsla med korrugerad plåt, trä och läder i inredningen samtidigt som det här serveras drygt 70 olika ölsorter; 24 på fat och runt 50 på flaska. Man kan köpa ett glas eller beställa en hel provning, spela spel, kolla något sport-program eller bara snacka med vänner. Utsikten bjuder på både vy över havet liksom in i ett specialtempererat rum med ölfat.

Ölprovning på The District Brew House, ny pub med brett utbud ombord. Foto: Heidi Rovén.

7. Gå på plankan som en pirat

Äventyrsbanan Rope Course finns även på andra fartyg, både inom rederiet och utanför men detta är den största till havs! Här är den utbredd på tre våningar med 99 hinder att ta sig fram på, zipline och även en planka att gå ut över – precis som en pirat. Väl ute på den smala plankan kan man dra i ett snöre, då blir man fotograferad och kan köpa fotot efteråt. Som tur är sitter man ju hela tiden fast med ett rep som löper fritt i en bjälke ovanför alla hinder, men det är lätt att glömma när man befinner sig 50 meter över havet – tro mig!

Rope Course är en del av Sports Complex, det stora aktivitetsområdet utomhus på Norwegian Escape. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

8. Koppla av med massage, vatten, värme och salt

Den som fått nog av sport och aktivitet (eller mat också för den delen) kan söka sig hit, till Pulse Fitness Center och Spa. I gymmet har man tillgång till såväl moderna klasser av olika slag liksom PT och hälsotester. I den stora spaavdelningen finns många olika bastur, relaxbäddar med havsutsikt, ”vitalitypool” (varm pool med undervattenjets samt kobror med fall för axelmassage) te-station med mera. Ett rum som hör till de mer ovanliga är saltrummet, vackert upplyst bakifrån saltblocken på väggen. Att sitta här lär vara hälsosamt för andningsvägarna, i vilket fall är det avkopplande!

Saltrummet finns inne på spaavdelningen. Här är det så skönt att koppla av en stund! Pressbild.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier