Allt om aktern och Ocean Boulevard på Norwegian Prima

Norwegian Prima, det nya kryssningsfartyget från Norwegian Cruise Line, är det första av sex fartyg i rederiets nya Prima-klass. Fartyget gör debut sommaren 2022 och kommer att ha helt nya upplevelser och områden ombord. De viktigaste av dem är Ocean Boulevard, Indulge Food Hall, The Concourse, Infinity Beach och Oceanwalk.

Ocean Boulevard

När Norwegian Cruise Line döpte sitt promenaddäck till The Waterfront var det en signal att detta stråk var tänkt som något mer än bara öppet däck. Barer och restauranger vände sin insida även utåt med bord och soffor att slå sig ned vid. Tanken var att låta gästerna få en närmare upplevelse av havet.

Med Norwegian Prima vidareutvecklas konceptet. The Waterfront blir Ocean Boulevard, läget är fortfarande däck 8 men upplevelserna blir bredare och restaurangalternativen fler. Utrymmet mer än fördubblas också till över 4000 kvm som sträcker sig runt hela fartyget.

Ocean walk är en hisnande glasbro över havet, även om de faktiskt är två till antalet och rederiets första. The Concours är en slags havsnära skulpturpark. Här finns en konstvägg av David Harber och sex installationer av Alexander Krivosheiw, inspirerade av forntida mytologi och samtida, abstrakta former. Konstverken skiftar allt eftersom dagsljuset ändras och tanken är att man här ska kunna ta foton i olika ljus eller bara hänga en stund. Tillsammans är de sju skulpturerna värda över 2 miljoner USD.

Global matmarknad

Indulge Food Hall presenteras som en global utomhusmarknad som ska erbjuda en mängd olika kulinariska menyalternativ. Sittplatser finns både inomhus och utomhus med utsikt över havet. Denna ”mathall” av det exklusivare slaget ligger längst bak i aktern på fartyget.

Här finns soffor, sittplatser men också hängmattor så att man kan slappa och samtidigt njuta av havet. Indulge Food Hall är öppen både till frukost, lunch och middag (en avgift kan tillkomma för maten kvällstid). På Indulge Outdoor Lounge kan man kvällstid blicka mot stjärnorna – antingen på vita duken (då det är filmkväll) eller himlen.

Totalt har Indulge Food Hall 11 matkoncept:

 • Cocos, som serverar handgjorda godsaker;
 • Q Texas Smokehouse, med grill och meny från amerikanska södern;
 • Starbucks; med sin breda kaffemeny och bakverk,
 • Seaside Rotisserie, som erbjuder ett brett utbud av ugnsrostade rätter;
 • Nudls, ett emporium som serverar nudelrätter från hela världen;
 • Tamara, med klassiska indiska rätter och vegetariska alternativ;
 • The Latin Quarter, som serverar klassisk latinamrikansk mat med en twist;
 • Tapas Food Truck, spanskinspirerad street food;
 • Garden Kitchen, skräddarsydda sallader med mer än två dussin ingredienser att välja mellan;
 • Just Desserts, med klassiska efterrätter som pajer och kakor;
 • Just Ice Cream, som serverar glass i olika smaker.

Utöver Indulge Food Hall kommer även följande tre restauranger att ha sittplatser både inne och ute på däck:

 • Onda by Scarpetta, en elegantare italiensk restaurang som även finns på Norwegian Encore och Spirit (kostar extra till middag),
 • Los Lobos, autentisk mexikansk mat (kostar extra till middag),
 • The Local Bar & Grill, lättsamt matställe med bar och livemusik (kostar inte extra).
Onda by Scarpetta på Norwegian Prima.
Onda by Scarpetta på Norwegian Prima.

Infinity pools

Efter maten kanske man flanerar längs La Terraza, ett loungeområde i svepande form som är lätt avskilt med spaljéer. Är det bad som lockar kan man bege sig till Infinity Beach som har två infinity pools, en på vardera sida av fartyget. Dessa är de första i sitt slag för rederiet.

Ytterligare en infinity pool finns i det exklusiva området The Haven. På Norwegian Prima består The Haven av 107 sviter som spänner över åtta däck i aktern. Komplexet, som bara är tillgängligt för Haven-gäster, har privata hissar och bekvämligheter, dedikerade tjänster och det mest lyxiga boendet ombord.

För första gången har alla offentliga områden i The Haven utsikt över havet och destinationerna man besöker. Haven Courtyard har också ett härligt soldäck med en ny infinitypool med utsikt över fartygets kölvatten och utomhusspa.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier