Norwegian Prima gör debut i norra Europa

Norwegian Cruise Line (NCL) meddelade nyligen att deras artonde fartyg, Norwegian Prima, har lämnat torrdock på Fincantieri-varvet i Marghera (Venedig), Italien. Fartyget kommer göra sin debut i norra Europa sensommaren 2022.

Som seden bjuder för att fira detta tillfälle, placerades ett minnesmynt i fartyget under en traditionell maritim ceremoni som leddes av Eamonn Ferrin, Vice President International Business, NCL och Antonio Quintano, varvsdirektör, Fincantieri.

Norwegian Prima | Norwegian Cruise Line

Detta blev också ett tillfälle att visa upp Norwegian Primas skrov som har designats av den italienska graffitikonstnären Manuel Di Rita, allmänt känd som ”Peeta”. Nu fortsätter arbetet med fartygets inredning och hytter, innan hon officiellt levereras till NCL och börjar segla sommaren 2022.

Infinitypooler och glasbroar

Norwegian Prima är det första av sex fartyg i rederiets nya Prima-klass, som är den första nya fartygsklassen på nästan tio år. Med en längd på 294 meter, vikt på 142 500 bruttotonn och kapacitet för 3 215 gäster (då två delar hytt), är fartyget utformat med gästen i fokus. Norwegian Prima har stora öppna utrymmen, en genomtänkt design samt en mängd nya upplevelser för rederiet.

Fartyget lyfts som det rymligaste nya kryssningsfartyget i sin klass, både vad gäller utrymme på däck och i hytterna. Bland nyheterna finns Ocean Boulevard som sträcker sig över 4000 kvadratmeter däckyta. Här kan gästerna njuta av uteserveringar och olika områden. Infinity Beach har exempelvis två infinitypooler placerade med utsikt över havet och på Oceanwalks glasbroar kommer gästerna kunna uppleva att de går i luften över vattnet.

Middagsutbudet på Norwegian Prima har fått tillskott som Indulge Food Hall, rederiets första utomhusmarknad som erbjuder elva olika matkoncept. Ocean Boulevard har också tre restauranger; Onda By Scarpetta, Los Lobos och The Local Bar & Grill.

The Haven, Norwegian Cruise Lines mest exklusiva svitdel ombord, sträcker sig över åtta däck. Den är tillgänglig via privata hissar och ligger för första gången längst bak i fartyget. De allmänna utrymmena i The Haven är utformade för att vara mer öppna mot havet än tidigare. Här finns en ny infinitypool med utsikt över fartygets kölvatten samt ett nytt utomhusspa med en inglasad bastu och isrum.

Invigningsårets rutter

Från och med sensommaren 2022 kommer Norwegian Prima att göra debut i norra Europa med avgång från Amsterdam och Köpenhamn som ger gästerna möjlighet att utforska de norska fjordarna och Östersjön. Därefter gör Norwegian Prima en 12-dagars transatlantisk resa från Southampton till New York. Kryssningen går via Skottlands Shetlandsöar, Halifax i Nova Scotia och Reykjavik, Island.

Under hösten och vintern kommer Norwegian Prima att erbjuda en mängd hamnrika kryssningar till Bermuda och Karibien. Här har man bland annat möjlighet att besöka rederiets privata resmål i Belize; Harvest Caye, samt den privata ön Great Stirrup Cay på Bahamas.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier