Åk på den ultimata världskryssningen med Royal Caribbean

Serenade of the Seas, pressbild.

Äventyrare som vill upptäcka världen kan nu ge sig ut på den ultimata världskryssningen med Royal Caribbean International. Detta blir den första av sitt slag för rederiet och består av ett episkt 274-dagars äventyr. Under färden besöker man alla sju kontinenter, över 150 destinationer i 65 länder och 11 av världens underverk. Denna upplevelserika och mångsidiga resa ombord på Serenade of the Seas är den längsta och mest omfattande världskryssningen hittills. Resan går tur och retur Miami från den 10 december 2023 till och med 10 september 2024.

Bokningar för den ultimata världskryssningen kan göras per telefon från och med idag för Royal Caribbeans medlemmar i Crown & Anchor med Diamond eller högre medlemsnivå. Dessa har exklusiv förtur till bokning fram till den 27 oktober då bokningen öppnar för alla.

57 helt nya destinationer hos Royal Caribbean

Resenärerna kommer att besöka 57 destinationer som är helt nya för kryssningsrederiet och exklusiva för själva kryssningen. Några av höjdpunkter inkluderar Casablanca i Marocko, Qaqortoq på Grönland och Shimizu i Japan – porten till Fuji. På resan kan resenärerna få en djupare inblick i många av världens mest fantastiska underverk. Till exempel når man Machu Picchu i Peru och Taj Mahal i Indien, samt såväl kulturer och stränder i världens alla hörn. Detta på ett och samma spektakulära kryssningsäventyr – endast hos Royal Caribbean.

”Det här är världskryssningarnas konung”, säger Michael Bayley, koncernchef för Royal Caribbean Group. ”Nu känner folk mer än någonsin för att resa runt i världen och ta igen förlorad tid. Royal Caribbean gör det till verklighet med den här ultimata kryssningen som välkomnar dem som söker nya äventyr och vill äta gott, dansa och utforska världen tillsammans med oss. Till alla resenärer som undrar vart de ska resa härnäst, säger vi: överallt.”

Fyra expeditioner på den ultimata världskryssningen

De som vill ut och upptäcka världen kan boka hela den ultimata världskryssningen redan idag eller boka någon av de fyra expeditionerna. Dessa öppnar för bokning i december 2021 där man också får med sig ett brett utbud av destinationer– Amerika, Asien-Stillahavsregionen, Medelhavet och Norra Europa:

Runt Kap Horn: Expedition i Amerika och Antarktis
10 december 2023–11 februari 2024;  3 kontinenter, 36 destinationer och 4 underverk

Denna unika resa börjar i Miami, världens kryssningshuvudstad, och sätter kurs mot de vykortsperfekta karibiska destinationerna, bland annat ABC-öarna (Aruba, Bonaire och Curaçao), innan resan fortsätter till glaciärtäta Antarktis och runt Kap Horn. Resenärerna får chansen att beundra fyra av världens fantastiska underverk på vägen i Central- och Sydamerika, såsom Chichen Itza i Cozumel, Mexiko, den största art deco-skulpturen i världen, kristusstatyn Cristo Redentor i Rio de Janeiro – där man även kommer att fira nyårsafton – och världens bredaste vattenfall, Iguazufallen, nära Buenos Aires i Argentina. I Peru väntar en av inkarikets mest typiska symboler och UNESCO:s världsarv, Machu Picchu, medan solsken och glamour välkomnar gästerna i Los Angeles.

Expedition till Asiens underverk och Stilla havet
11 februari–9 maj 2024,  2 kontinenter, 40 destinationer och 3 underverk

Res långt bort från allfarvägarna i Oceanien, Asien och vidare under kryssningens nästa etapp. Njut av skönheten och upplev nya äventyr vid Hawaiiöarnas världsberömda bergiga landskap och svarta sandstränder innan resan går söderut till Moorea och Tahiti i Franska Polynesien, där en safirblå himmel och kristallklart vatten väntar. Spänningen fortsätter när resenärerna får utforska Nya Zeeland, innan de dyker ner i Stora barriärrevet i Australien – det enda naturligt förekommande strukturen på jorden som kan ses från rymden. Därefter väntar den orörda naturskönheten på Bali, Indonesien, snart följt av två av världens mest ikoniska nya underverk som har byggts av människor, Kinesiska muren och Indiens Taj Mahal, samt andra pärlor i Söderhavet – från Vietnam till Malaysia. Och avslutningsvis erbjuds det flera fantastiska sätt att avrunda expeditionen i Japan, som till exempel med oöverträffad kultur i Tokyo, fantastisk gatumat i Osaka och de tropiska stränderna i Okinawa.

Expedition till Mellanösterns pärlor och Medelhavets underverk
9 maj–10 juli 2024,  2 kontinenter, 44 destinationer och 4 underverk

Denna expedition börjar i glamorösa Dubai i Förenade Arabemiraten och väcker liv i många av historiens största mysterier, myter och sagor. Utforska antika platser och underverk från kejsarnas och faraonernas tid, såsom den försvunna staden Petra i Jordanien, Pyramiderna i Giza i Egypten, Artemistemplet i Efesos, Turkiet och Colosseum i Rom. Men även mindre besökta platser, såsom Olympia i Grekland, som en gång var en helgedom för Zeus och platsen för de första Olympiska spelen. Resan fortsätter till fler destinationer som alla är kända för sin rika historia, däribland Split i Kroatien och Cannes och Provence i Frankrike.

Kulturhuvudstäder
10 juli–10 september 2024,  3 kontinenter och 40 destinationer

Den sista etappen av den ultimata världskryssningen är en kulturell upplevelse som startar i Medelhavet och sedan fortsätter norrut. Utforska Barcelonas strålande arkitektur, såsom Antoni Gaudis berömda Sagrada Familia och den excentriska parken Parc Guell. Resenärerna kan även prova på nya spännande smaker från olika världsdelar – till exempel en härlig lunch i en parisisk bistro och en middag lagad i tagine med uppfriskande myntate i Marocko. Resan fortsätter vidare till St. Petersburg där museer, teatrar och gallerier kantar gatorna och därefter följer storslagna fjordar i Norge. Resenärerna kan sedan reflektera över sin episka resa i Blå lagunen på Island innan de besöker New York på vägen tillbaka till Miami.

Globetrotters kommer att utforska världen med stil ombord på Serenade tack vare Royal Caribbeans prisbelönta upplevelser och bekvämligheter. Tack vare alla glasfönster har man hela tiden panoramautsikt när fartyget seglar från en destination och sevärdhet till en annan.

Serenade of the Seas Aerials B-roll

Resenärer som bokar hela den Ultimata Världskryssningen kan räkna med en smidig reseupplevelse i världsklass, från början till slut. Upplägget inkluderar flygresa i Business Class, förstklassig transport samt en festkväll och boende på femstjärnigt hotell innan fartyget avgår. Dessutom kommer Crown & Anchors Platinum-medlemmar och högre medlemsnivåer att få ett utflyktspaket till världens sju nya underverk som extra bonus. Till detta tillkommer alla andra förmåner, såsom ett dryckespaket Deluxe, VOOM wifi, tvättjänst och mycket mer.

Ovanstående är en pressrelease från Royal Caribbean.

En kommentar på “Åk på den ultimata världskryssningen med Royal Caribbean

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier