Symphony of the Seas – vårens största kryssningsnyhet

Symphony of the Seas lanseras våren 2018 och går då om sin ”storasyster” Harmony of the Seas som världens största kryssningsfartyg. Pressbild RCCL.

Royal Caribbean lanserar snart världens största fartyg, igen ska tilläggas: först kom Oasis of the Seas, sedan Allure of the Seas och Harmony of the Seas…nu kommer Symphony of the Seas. Royal Caribbean är också världens största rederi om man ser till antalet bäddplatser.

När Symphony of the Seas har anslutit till flottan (fartyget lämnar varvet i Frankrike och lanseras i slutet av mars) kommer rederiet att ha totalt 26 fartyg, alla späckade med häftiga upplevelser och aktiviteter.

The Ultimate Abyss är en 10 däck hög rutschbana (världens längsta till havs) som också finns på Harmony of the Seas. Bild: RCCL.
I Ultimate Abyss åker man i en slags säck eller matta som man stoppar in fötterna i. På nervägen utsätts man för 1,4 G-krafter! Bild: RCCL.

Som en flytande stad

Som mest kommer fartyget att kunna ta emot cirka 6700 gäster som tas om hand av en personalstab på cirka 2000 personer. Totalt är det alltså över 8000 personer som far runt till havs på dessa flytande städer och som alla sådana har även detta olika ”neighbourhoods” eller aktivitetsområden som de också kallas.

Skiss av nya restaurangen ”El Loco Fresh” på Symphony of the Seas.

Symphony of the Seas har fått det mesta av det bästa från tidigare fartygslanseringar, och bland alla aktiviteter ombord kan nämnas:

  • The Ultimate Abyss (högsta rutschkanan till havs, den sträcker sig ner för 10 däck!),
  • Broadwaymusikalen Hairspray,
  • Avancerade isshower,
  • Aqua Theatre där elitsimmare gör vågade hopp och akrobatiska konster,
  • Baren med robotbartendrarna Bio och Nic som mixar drinkar gästerna beställer från en iPad,
  • Flowrider – en surfsimulator där du kan få lära dig att surfa,
  • Zipline, en linbana som tar dig tvärs över fartygskropparna många, många däck upp,
  • Vattenrutschbanorna Perfect Storm och Splashaway bay för alla yngre vattendjur!
Skiss på ”Sugar Beach”, ny godisaffär på Symphony of the Seas.

Unikt för Symphony of the Seas

På Symphony of the Seas finns också en del nyheter som Laser Tag-banan Battle for Planet Z där man kan jaga varandra med laservapen, godisbutiken Sugar Beach, nya restaurangkoncepten Hooked Seafood och El Loco Fresh, sportbaren Playmakers Sports Bar & ArcadeSM plus en helt otroligt häftig familjesvit i två våningar med rutschkana inne i hytten!

Något att ta efter hemma? Garanterat barnens favorithytt på Symphony of the Seas! Skiss, RCCL.

Lägg därtill gym, spa, ett brett utbud av restauranger (cirka 20!), flera pooler, shopping och en hel massa annat. Det är med andra ord bäddat för en aktiv drömsemester som alla i familjen kommer att njuta av.

Seafun kommer att vara först på plats

Vi kan nu också berätta att Seafun är inbjudna att upptäcka allt detta bland de första av alla! Vi kommer självklart att berätta om allt efter att vi varit ombord i slutet av mars, så håll utkik.

Vart kommer fartyget då att gå? Invigningssäsongen blir i Europa där fartyget kommer att utgå från Barcelona. Den som är intresserad måste dock skynda, det kan praktiskt taget vara försent, det mesta är bokat. Så skynda skynda…! Att kryssa i Karibien är förstås inte heller fel; hit flyttar Symphony of the Seas från och med hösten 2018.

Prisexempel

Priserna för en veckokryssning varierar förstås med efterfrågan och vilken slags hyttkategori man väljer. Men för att ge er en uppfattning kommer här några exempel som är per person vid del i dubbelhytt:

9934 kronor (balkonghytt mot Central park) från Barcelona.
9800 kronor (insideshytt) från Miami och rutt i östra Karibien.
Dricks ingår liksom helpension och underhållning, de flesta aktiviteter mm. Just nu kan man också boka ett kampanjerbjudande där wifi också ingår (t o m 2/3-18).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier