TUI Discovery cruise ship
TUI Discovery cruise ship

Härligt att vara till havs igen, vi är på kryssning! Jag har ju varit lite i ”karantän” på grund av graviditeten. Efter vecka 23 får man inte kryssa med de flesta rederier och inte heller förrän bebisen är 6 månader (hos vissa rederier måste barnet vara ännu äldre) varför vi haft ett kryssningsuppehåll på drygt ett år nu.

I förrgår gick vi ombord på kryssningsfartyget TUI Discovery i Palma de Mallorcas hamn och ska kryssa i en vecka i Medelhavet. Fartyget tillhör Thomson Cruises flotta som totalt har fem fartyg. Ett till är på väg in i maj 2017 har jag hört, TUI Discovery 2.

Alla stora charterbolag vi kan resa med från Sverige har kryssningar i sitt utbud men bara TUI (tidigare Fritidsresor) har egna rederier och fartyg. Inget av Thomson Cruises fartyg är splittnytt, alla är äldre fartyg som ”pensionerats” från andra rederier, men innan de tas i bruk ses de över och renoveras.

tui-discovery-airportUppfräschad TUI Discovery

TUI Discovery som vi kryssar med nu genomgick en stor uppfräschning och renovering i våras och släpptes in i flottan i sitt ”thomsonfierade” skick i juni i år. En fördel med detta kryssningspaket (jag kallar det charterkryssning) är att om nu TUI (Fritidsresor) flyger från 40 orter i Sverige till exempelvis Barcelona så kan den som bor i en mindre ort i Sverige slippa att först ta sig till Stockholm, övernatta, och sedan flyga till avresehamnen när man ska kryssa. Istället kan man direkt hemifrån flyga direkt till rätt destination och ta sig ombord på fartyget.

Vi tyckte det fungerade bra och var smidigt. Personal stod på flygplatsen i Palma med skyltar och visade till TUI’s egna bussar som körde direkt till hamnen där det gick snabbt att checka in och komma ombord på fartyget.

Vi kommer att ägna dessa dagar åt att lära känna Thomson Cruises som kryssningsprodukt, uppleva fartyget TUI Discovery men inte minst hamnarna vi besöker längs rutten. Så, titta gärna in här ofta och följ oss också på instagram (SeaFun.se) på vår resa!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier