Viking Line om sommaren; skärgårdskryssningar och fler Visbyresor

Viking Lines Ålandskryssare Viking Cinderella har under covid-19-pandemin stått still i månader. Men nu kan rederiet lansera ett helt nytt kryssningskoncept med skärgården i centrum, samtidigt som sommarens populära Visbyturer utökas. För resenärernas säkerhet har Viking Line antagit en branschgemensam standard om coronaåtgärder, samt som första rederi i världen fått sitt smittskyddsarbete verifierat av klassningssällskapet DNV GL. Skärgårdskryssningarna med Cinderella inleds den 2 juli 2020.

Möt skärgården vid lunch

Från och med juli månad blir det återigen möjligt att kryssa med Viking Cinderella på Östersjön, men nu i helt ny tappning. Skärgårdskryssningarna avgår från Stockholm varje torsdag, fredag och lördag under perioden 2 juli – 15 augusti. För att resenärerna ska hinna njuta så mycket som möjligt av de vackra skärgårdsvyerna ute på soldäck startar kryssningarna redan vid lunchtid och fartyget är åter i Stockholm följande morgon.

–Vi vet att det finns ett stort sug efter trygga reseupplevelser efter denna speciella vår och ser fram emot att välkomna resenärerna till Viking Cinderella igen. Våra skärgårdskryssningar är en unik möjlighet att med gott om utrymme och bästa panoramavy njuta av vår världsunika skärgård. Vi erbjuder förstås också fantastisk mat och fina shoppingupplevelser under resan, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Fler avgångar till Visby

Samtidigt utökas också de sedan tidigare inplanerade Cinderella-kryssningarna  till Visby i juli och augusti. Visbykryssningarna avgår fem söndagar och en tisdag under perioden 19 juli – 18 augusti, med två nätter ombord och en dag på Gotland. Utöver högkvalitativa måltider och möjligheten att shoppa taxfree har rederiet tillsammans med Visit Gotland tagit fram flera olika upplevelsepaket i land.

Pressbild.

Säkerhetsstämplat smittskyddsarbete

Viking Line har sedan tidigare antagit en branschstandard för säkra resor under pandemin tillsammans med Svensk Sjöfart. Rederiet är också först i världen att få hela sitt smittskyddsarbete och samtliga covid-19-rutiner My Care-verifierade av klassningssällskapet DNV GL. Kvalitetssäkringen My Care omfattar Viking Lines samtliga sju fartyg och de sex terminalerna i Sverige, Åland, Finland och Estland. HÄR kan du läsa mer om säkerhetsstandarden/verifieringen.

–Viking Cinderella tar med anledning av coronarestriktionerna endast emot en begränsad mängd resenärer per avgång. Vi har även infört strikta åtgärder både i hamnen och ombord för att undvika trängsel och säkerställa smittskyddet. Det gäller allt från markeringar och påminnelser om att hålla avstånd till att begränsa antalet gäster i våra publika utrymmen såsom restauranger och butiker. Det finns väl utarbetade rutiner och alltid en sjuksköterska ombord. I gott samarbete med våra resenärer kan vi erbjuda en trygg kryssningssommar även i år, säger Kenneth Gustavsson.

Tidtabeller och bokning

Biljetter till kryssningarna släpps på vikingline.se torsdag den 18 juni 2020.

Tidtabell Skärgårdskryssningar 2 juli-15 augusti 2020:

Stockholm-Mariehamn-Stockholm

Avgångar: varje torsdag, fredag och lördag under perioden.

Dag 1: Avgång Stockholm kl 13.00

Dag 2: Ankomst Stockholm kl 09.30

Tidtabell Visbykryssningar 19 juli – 18 augusti 2020:

Stockholm-Mariehamn-Visby-Mariehamn-Stockholm

Avgångar: 19 och 26 juli, 2, 9, 16 och 18 augusti.

Dag 1: Avgång Stockholm kl 17.00

Dag 2: Ankomst Visby kl 09.30, avgång Visby kl 20.45

Dag 3: Ankomst Stockholm kl 14.30

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier