Viking Line vinner Security Awards

I torsdags kväll den 26 oktober belönades Östersjörederiet Viking Line med säkerhetsbranschens eget pris Security Awards 2017.

Priset tilldelas Viking Line för arbetet med att öka tryggheten för alla resenärer, med särskilt fokus på att förebygga ofredanden mot kvinnor ombord.

Varje år utnämner säkerhetsbranschen de företag, organisationer och individer som på olika sätt har utmärkt sig i arbetat för ökad säkerhet i samhället. Viking Line har ikväll bland tre nominerade finalister utsetts till Security Awards-vinnare i kategorin Årets kommersiella satsning 2017.

Kvinnors trygghet – prioriterat område

Viking Line har antagit en nollvision mot brott ombord, med kvinnors trygghet som prioriterat område. Bland Viking Lines trygghetsökande åtgärder för framför allt nöjeskryssaren Viking Cinderella märks bland annat tillsättandet av ett externt trygghetsråd, 100-procentiga id-kontroller, stängd alkoholförsäljning i taxfreen på helgkvällarna, STAD-utbildning av bar- och restaurangpersonal samt utökad kamerabevakning.

Viking Cinderella har stängd alkoholförsäljning i taxfreen på helgkvällarna. Foto: Viking Line.

– Vi är genuint stolta över att vinna säkerhetsbranschens stora pris. Det är ett tydligt kvitto på att vårt långsiktiga och omfattande arbete där vi har lagt in en extra växel under det här året, har burit frukt och gett fina resultat. Priset är ett erkännande till alla inom Viking Line som varje dag bidrar till en tryggare kryssningsmiljö för våra resenärer, och där vill jag särskilt nämna hela besättningen på Viking Cinderella samt rederiets ambitiösa och uthålliga säkerhetsorganisation, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien.

Övriga vinnare

Security Awards 2017 ägde rum i centrala Stockholm den 26 oktober och bland övriga vinnare märks bland annat Malmö Stad, Karin Johannesen evenemangssäkerhetschef Stockholms Stad och Ann-Charlotte Salomonsson, Fairdeal Group. Vinnarna utses av en oberoende jury som har satts samman av tidningen Skydd & Säkerhet. Läs Security Awards prismotivering här.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier