Viking Line satsar på HEL-TAL med nytt fartyg

Viking FSTR, foto: Viking Line.

Viking Line sätter i vår in ett nytt fartyg på rutten HEL – TAL, det vill säga mellan Helsingfors och Tallinn. Det nya fartyget Viking FSTR är en inhyrd katamaran av typen Incat 91 m, byggd 1998 i Hobart, Australien (InCat Tasmania Pty Ltd).

Svenskflaggade Viking FSTR börjar trafikera på sträckan den 10 april och under högsäsongen i juli kommer Viking Lines avgångar mellan Helsingfors och Tallinn att tredubblas.

Helsingfors–Tallinn är en av de populäraste sträckorna på Östersjön. Många styr kosan mot Tallinn för att delta i arbetsresor eller shoppa. I år utökar Viking Line möjligheten att ta sig till Tallinn ännu snabbare och flexiblare med upp till 12 dagliga turer.

– Alltfler upptäcker kortresor till Tallinn. Därför beslöt vi att hyra in ett fartyg som kör expressturer. I år vill vi också inleda de extra turerna redan på våren och fortsätta dem långt in på hösten. Efterfrågan är så pass stor och vi vill förstås inte lämna någon kvar på stranden, berättar Kaj Takolander, marknadsdirektör för Viking Line Abp.

Till Tallinn på mindre än två timmar

Med Viking FSTR är restiden från Helsingfors till Tallinn en timme och 45 minuter. Fartyget har plats för cirka 850 resenärer och 120 bilar. På fartyget finns också möjlighet att äta, shoppa och arbeta under resan.

Under perioden 10 april – 22 oktober kör Viking FSTR fyra till sex turer dagligen utöver Viking XPRS normala fyra avgångar. Under juli erbjuds hela 12 avgångar dagligen mellan Helsingfors och Tallinn, då även fartygen som går från Stockholm till Helsingfors gör en dagstur till Tallinn.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier