Hytterna på Viking Glory – en första titt och biljettsläpp

Bygget av Viking Glory går snart in på sin slutfas. Nu släpper rederiet Viking Line biljetter till det nya klimatsmarta flaggskeppet.

Fartyget som kommer i daglig trafik på linjen Stockholm-Mariehamn-Åbo i början av 2022 har kapacitet för 2 800 gäster med 17 olika hyttkategorier för alla behov. Hytterna är inredda av den svenska arkitektbyrån Koncept och utsmyckade av den åländske konstnären Jonas Wilén. Resor med avgång från 1 mars 2022 går att boka från och med onsdag den 1 september 2021.

Rederiet Viking Line bygger just nu Viking Glory som kommer att bli ett av världens klimatsmartaste fartyg. Fartyget blir inrett i samarbete med svenska arkitektbyrån Koncept, som tidigare har inrett bland annat Copperhill Mountain Lodge i Åre och Haymarket by Scandic i Stockholm. Resenärerna kommer att kunna välja på 922 olika hytter i 17 olika kategorier, från bekväma hytter för det lilla sällskapet till större familjehytter och lyxiga sviter.

Åländsk konstnär

–Vi har skapat vackra, bekväma och inspirerande hyttmiljöer för olika slags behov. På Glory har vi också det största utbudet av hytter med havsutsikt i hela vår flotta. Skärgården går sedan igen såväl i inredning som i den konstnärliga utsmyckningen som pryder varje hytt, säger Stig Pernell, intendent Viking Glory.

Skiss av Premium-hytt på Viking Glory, Viking Line.

Hytterna på Viking Glory har utsmyckats av den åländske konstnären Jonas Wilén. Tidigare har Jonas Wilén bland annat formgett flera åländska frimärken och medverkat i konstutställningar både i och utanför Norden. Nu senast hade han en sommarutställning tillsammans med Ernst Billgren. Jonas Wilén arbetar gärna utanför konstens etablerade ramar och är känd för sina figurativa oljemålningar i humoristisk och folklig stil.

Jonas Wilén i sin ateljé.

–Det känns väldigt kul att som ålänning, med ålänningens stora vana av att befinna sig ombord på ett fartyg, få det här uppdraget. På avstånd vill jag att verken ska spegla det man ser i våra gemensamma skärgårdsmiljöer, men vid en närmare blick avslöja en mängd små detaljer och symboler. Jag hoppas att resenärerna ska uppskatta mitt konstnärliga bidrag till nya Viking Glory, säger Jonas Wilén.

Biljettsläpp den 1/9

Om bara några dagar är det biljettsläpp för resor med Viking Glory. Avgångarna, som startar från och med den 1 mars 2022, finns tillgängliga att boka via vikingline.se från och med 1 september 2021. Viking Glory erbjuder utöver ett trivsamt boende också ett brett utbud av härliga restauranger för matupplevelser i världsklass. Flera av dem är också bokningsbara redan från den 1 september. Läs mer om Viking Glory här.

2 kommentarer på “Hytterna på Viking Glory – en första titt och biljettsläpp

    1. Skulle gissa att det varierar mellan olika dagar och beroende på tillgång/efterfrågan. Säkrast är att du tittar på Viking Lines hemsida.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier