Konferens med havsutsikt på nya Viking Glory

Skiss, Viking Line.

Viking Lines nya flaggskepp Viking Glory har börjat närma sig sitt slutmål. I juni genomgick fartyget ett sex dagar långt så kallat sea trial, för att säkerställa att systemen ombord fungerar som de ska. Allt såg bra ut och med det kommer fartyget börja gå i trafik i början av 2022.

Bland många andra utrymmen och faciliteter, får Viking Glory även en konferensavdelning med havsutsikt. Här kommer det finnas plats för närmare 400 konferensgäster som får panoramavyer över Östersjön från däck 9. Alla konferensrum har fått namn efter fyrar, öar och annat fartyget passerar i skärgården.

Skiss, Viking Line.

Rederiet Viking Line bygger just nu Viking Glory som kommer att bli ett av världens klimatsmartaste fartyg. Viking Glory avgår från början av 2022 varje kväll från Stockholm via Mariehamn till Åbo. För konferensgästerna blir det möjligt att välja på dagskryssningar, reguljärresor eller ett helt dygn ombord med möjligheter att både konferera, gå på spa, äta mat och shoppa.

Flexibla lösningar och senaste tekniken

– Vi längtar efter att välkomna våra konferensgäster ombord på nya Viking Glory! Interiörerna på konferensavdelningen är smakfullt inredda och utanför öppnar sig en makalös utsikt över Östersjöns vackraste skärgård. Självklart har vi rustat med det allra senaste i teknikväg samt flexibla lösningar för att våra kunder ska kunna nyttja lokalerna på bästa möjliga sätt, säger Stig Pernell, intendent på Viking Glory.

De moderna konferensutrymmena på Viking Glory ska både inspirera och ge avkoppling. Tillsammans med inredningsarkitekter från den svenska arkitektbyrån Koncept har Viking Line tagit fram morgondagens mötesrum med en bra balans mellan flexibilitet och ändamålsenlighet.

Skiss, Viking Line.

Konferens med havsutsikt

Konferensavdelningen som är belägen högt upp på däck 9 har 14 flexibla rum, alla med LED-skärmar, som deltagarna kan kombinera efter behov. Auditoriet rymmer 250 personer och är utrustat med skärmar från golv till tak. Utöver detta finns ytterligare utrymmen i olika storlek som grupper kan boka. I dessa kan man ha specialkomponerade program med aktiviteter, underhållning, mat och dryck.

Viking Glorys konferensrum är bokningsbara från och med den 23 augusti 2021. Läs mer om konferensavdelningen på Viking Glory här.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier