Mjuka toner och åländsk konst i sviterna på Viking Glory

Insides, utsides, premium…mjuka specialmadrasser med fluffiga täcken är utlovat liksom ytor inspirerade av skärgården. Totalt får Viking Glory 922 hytter i 17 olika kategorier, från mindre hytter till stora familjehytter.

Det ljusa, nordiska är genomgående tema och Viking Glory får fler fönsterhytter än något annat fartyg i flottan. Även om alla hytter säkert är fräscha och komfortabla lär de mest åtråvärda ombord ändå vara sviterna.

Lyxiga temasviter med jacuzzi

Sviterna är fyra till antalet och har egen jacuzzi med utsikt både över havet och in i själva hytten, tack vare glasväggar. På väggarna hänger specialbeställd åländsk konst av konstnären Jonas Wilén. Ytan i sviterna är 45 kvm. 

Hytternas tema och design är inspirerade av olika naturelement, som havets blå vågor, saltstänkta skärgårdsklippor och guldskimrande solnedgångar. Varje svit är unik och olik den andra.

Utöver jacuzzin har man en soffgrupp att sjunka ner i. I priset för hytten ingår frukosten morgonen därpå liksom minibaren. Och priset? 4700 kronor.

Solnedgångar, solvarma klippor och gröna öar

  • Suite Sunset verkar vara en hytt som går i romantikens tecken med mjuka material i varma toner som för tankarna till skärgårdens solnedgångar.
  • Suite Blue Water är Viking Glorys havsinspirerade svit med blå toner på möbler och textilier som står i kontrast till de maritima väggarna i ljust trä.
  • Suite The Cliffs är en hyllning till de tusentals öar och vindpinade klippor som Viking Glory passerar varje dag. Här möts mjuka beigefärgade och roströda toner som ska föra tankarna till solvarma klippor.
  • Suite The Forest har hämtat inspiration från skärgårdens grönskande öar och skogar. Inredningen består av en lugn bas med mörkt trä som möter material i naturtoner och mörkgrönt.

Åländsk konst på väggarna

För konsten på väggarna har Viking Line anlitat konstnären och Ålandssonen Jonas Wilén, erkänd och uppskattad bildkonstnär och illustratör.

Jonas Wilén har formgett flera av de åländska frimärkena och medverkat i konstutställningar både i och utanför Norden. Nu senast var han med i en sommarutställning på Ålands konstmuseum tillsammans med Ernst Billgren.

I samtliga Comfort-, Inside- och Seasidehytter hänger konstverk signerade Wilén.

– Vid sidan av allt nytt Viking Glory kommer att erbjuda sina passagerare, så känns det jätteroligt att också Konsten får sin givna plats ombord. Som ålänning, med ålänningens stora vana av att befinna sig ombord på ett fartyg, är det här uppdraget väldigt speciellt för mig. Jag har skapat stiliserade kustlandskap med öar fyllda av symboler och annat som hör våra närområden kring Östersjön till. Nya och gamla föremål, saker med kulturhistoria, ett gammalt fiskeredskap kan få samsas med en iPhone. Ett myller av små detaljer, som kan utläsas först vid en närmare titt. Jag hoppas att du som kommer att betrakta mina verk ombord uppskattar mitt konstnärliga bidrag till din kryssning, säger Jonas Wilén.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier