Viking Glory blir namnet på nya Viking-fartyget

Om två år lanseras Viking Lines nya fartyg som kommer att bli Östersjöns klimatsmartaste fartyg. Efter en stor namntävling är det nu klart att fartyget ska heta Viking Glory.

År 2021 kommer en helt ny kryssningsupplevelse till Östersjön när Viking Line lanserar sitt nya, klimatsmarta fartyg. Fartyget kommer att gå varje kväll från Stadsgården i Stockholm till Åbo i Finland och tillbaka. Just nu pågår bygget i Xiamen i Kina. På plats på varvet finns redan ett Viking Line-team som varje dag och in i minsta detalj säkerställer att byggprojektet med en budget på närmare 2 miljarder svenska kronor fortskrider enligt plan.

Anställer entusiastisk projektledare

– Vi har vårt kärnteam på plats i Kina men det är ingen överdrift att påstå att alla Viking Lines närmare 3 000 medarbetare är engagerade i det kommande fartyget. Som marknadsledande aktör på Östersjön lägger vi hela vår själ i att skapa framtidens flytande skärgårdsupplevelse, som samtidigt ska vara så skonsam för den känsliga havsmiljön som möjligt. Därför sparar vi heller inte på krutet när vi nu ska rekrytera den projektledare som ska få till uppgift att entusiasmera omvärlden lika mycket som vi själva engagerar oss i den här processen, säger Gustaf Eklund, Head of Business Development och ansvarig för utvecklingen av det nya fartyget hos Viking Line.

Att engagemanget hos allmänheten också är stort märktes inte minst på all de namnförslag som rederiet fick in. Totalt deltog 22 500 personer från både Sverige, Finland, Åland och övriga världen med namnförslag. Därefter röstade drygt 30 000 på de tio finalbidragen. Viking Glory blev det vinnande namnet som tillkännagavs den 27 maj.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier