Viking Glory inleder ny må bra-era med yoga och svettpass

Nya Viking Glory inleder en ny må bra-era i Östersjön. På avdelningen Archipelago Spa & Wellness kan passagerarna för första gången yoga och träna i världens vackraste skärgårdslandskap. ”Förväntningarna på båtresor håller på att förändras – den bästa stunden för många är att få betrakta havet i lugn och ro”, säger Viking Glorys lanseringschef Lotta Lindroos.

Allt fler vill satsa på sitt välbefinnande under båtresan. Därför bjuder Viking Glory passagerarna på en helt ny typ av må bra-tjänster när trafiken mellan Åbo och Stockholm inleds i mars.

”Precis som förr vill passagerarna ha en lyxig båtresa – men lyx har blivit ett mer mångfasetterat begrepp. För allt fler innebär det lugn och ro, sömn, motion och avkopplande behandlingar. Den här trenden ser vi tydligt i både vårt dagliga arbete och våra undersökningar”, säger Viking Glorys lanseringschef Lotta Lindroos.

Avdelningen Archipelago Spa & Wellness rymmer nyheter som Östersjöns första gym, virtuellt ledda motionspass och en yogasal med utsiktsfönster från golv till tak. Passagerarna kan välja sina egna favoritpass bland 21 alternativ: från avkopplande yoga, fartfyllda danspass och mångsidiga styrkepass till återhämtande stretching- och pilatespass – allt på tre språk.

Passen har planerats i samarbete med Nordens största innemotionscentrum Esport, och de bokas ombord på fartyget.”För många är motionen en väsentlig del av välbefinnandet som de inte vill hoppa över under båtresan.

Företagen är allt mer intresserade av motionstjänster som en del av programmet på sina konferenskryssningar. Spa & Wellness-avdelningen betjänar både sällskap som vill tillbringa tid tillsammans och ruttpassagerare som vill ta chansen att köra ett pass på gymmet”, säger Lotta Lindroos.

Utsikt åt alla håll

Spa & Wellness-avdelningen på Viking Glorys 11:e däck höjer också spaupplevelsen till en ny nivå. En nyhet är att par eller vänner kan boka en gemensam massage eller behandling. Archipelago Spa & Wellness använder lyxiga produkter från Babor för behandlingarna.

Spabesökarna kan också njuta av en panoramabastu, två vanliga bastur och en ångbastu, svalka sig i en snögrotta och välja mellan tre bubbelpooler varav en har trendiga liggplatser. På spaavdelningen finns också en butik med skönhetsprodukter, träningsmode, baddräkter och andra wellnessprodukter.

I spabaren serveras läskande drycker, smoothies och små, hälsosamma mellanmål. ”Havet syns från hela spaavdelningen och inget skymmer den storslagna utsikten. Den omgivande skärgårdsnaturen, tidlösheten och den enkla elegansen återspeglas också i spaavdelningens inredning,”, säger Lotta Lindroos.

Flykt från vardagens jäkt och brus

Förutom Archipelago Spa & Wellness präglas även andra delar på det nya fartyget av en satsning på välbefinnande. Utöver yoga, havsutsikt och behandlingsmöjligheter finns även områden där lugnet inte ens störs av musik. Hytterna här högklassiga specialmadrasser och fluffiga täcken som ska underlätta en god nattsömn.

”Sömnens betydelse för välbefinnandet betonas allt mer – om passagerarna tidigare kom för att festa vill många nu också vila. De kommer till havet på flykt undan en hektisk vardag med ständiga avbrott. För många kan den bästa stunden på båtresan vara att få sitta ner i lugn och ro och betrakta havet”, säger Lotta Lindroos.

Viking Glory Spa & Wellness

Fakta om Viking Glory

Trafikstart på rutten Åbo–Åland–Stockholm i början av mars 2022.

Passagerarkapacitet 2 800.

Hytter 922.

Besättning vanligen cirka 300 (i två skift), cirka 150 + 150 personer.

Längd 222,6 meter, bruttodräktighet 63 813 ton.

Fraktkapacitet 1 500 filmeter.

Isklass 1 A.

SuperBränsle LNG (flytande naturgas).

Byggs i Kina på Xiamen Shipbuilding Industry Co, Ltd:s varv.

Samarbetspartner: Wärtsilä, ABB Marine, Kone, Almaco, Koncept, Climeon, Evac, Projektia, Pointman, Deltamarin.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier