Royal Caribbean återvänder till orkandrabbade öar

Harmony of the Seas går som vanligt till sina destinationer i Karibien. Pressbild.

Royal Caribbean International meddelar idag att flera populära karibiska öar som drabbades av orkanerna Irma och Maria snart är tillbaka i det fasta programmet.

Destinationerna är återuppbyggda

Den 30 november blir Freedom of the Seas det första fartyget i flottan som anlöper San Juan, Puerto Rico med 3 782 gäster ombord. Först till St Maarten, efter den humanitära nödhjälp som rederiet gjorde till ön förra månaden, blir Grandeur of the Seas som ankommer den 17 december. Till St Thomas återupptas ankomster till ön den 10 november med Adventure of the Seas som första fartyg. I tillägg är Royal Caribbean tillbaka på St Croix från den 8 januari.

– Royal Caribbean är glada att se med vilken framgång de lokala myndigheterna har återuppbyggt destinationerna Puerto Rico och St Maarten, vilket betyder att vi är på väg ”hem”. Vi har varit en stor del av det karibiska samfundet i nästan 50 år, och det har varit viktigt för oss alla att fokusera på att stötta våra långvariga partners – som känns mer som en familj efter så många år, säger Michael Bayley, president och CEO, Royal Caribbean International. Det bästa vi – som gäster och rederi – kan göra är att stötta dessa destinationer som är så beroende av turismen.

Det idylliska livet har återvänt

I nära samarbete med myndigheter och lokala företag i Puerto Rico och St Maarten kommer Royal Caribbean åter kunna erbjuda destinationsupplevelser så som de skall vara på dessa idylliska öar.

Gästerna kommer kunna utforska de mäktiga fästningarna El Morro och San Cristobal i San Juan, njuta av en stranddag på VIVO Beach Club eller beundra landskapet från Cueva Ventana på toppen av den 240 meter höga kalkstensklippan.

På samma sätt betyder återkomsten av ström och vatten till, det mesta på St Maarten, att de flesta butiker, restauranger, barer och aktiviteter runt Philipsburg kommer att vara öppna för gäster. Solen och utsikten över det turkosa havet och områdets bästa stränder, Great Bay Beach och Kimshaw Beach, hör till på en kryssning i dessa vatten.

Royal Caribbeans flotta trafikerar som normalt i den största delen av Karibien, där de flesta öar förblev orörda av orkanerna. De tre största av rederiets kryssningsfartyg, Oasis of the Seas, Allure of the Seas och Harmony of the Seas seglar som vanligt med runt 6 000 gäster varje vecka i både västra och östra Karibien.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier