Royal Caribbean lockar barnfamiljer med lekfull ö i Bahamas

Intresset för att åka på kryssningar är stort bland barnfamiljer. Så många som 50 procent är intresserade av att åka på kryssning tillsammans med sina barn eller ungdomar, visar Royal Caribbeans enkät bland 12 000 resenärer. Var femte passagerare på Royal Caribbeans kryssningar förra året var under 15 år.

Som en del i att göra en kryssning ännu mer attraktiv som familjesemester, presenterar Royal Caribbean Cruises nu kryssningar till deras uppgraderade privata ö CocoCay i Bahamas.

Brett utbud för barnfamiljer hos Royal Caribbean

Unika upplevelser och spännande destinationer är det som framför allt lockar. Det visar en enkät bland drygt 12 000 resenärer som Royal Caribbean Cruises låtit göra tillsammans med resebolaget Ving.

– Vår undersökning visar att 50 procent av barnfamiljerna är intresserade av att åka på kryssning och av dessa är 17 procent mycket intresserade, säger Christian Træland, marknadschef på Royal Caribbean Cruises i Norden.

Hemligheten med det stora intresset, menar Christian Træland, ligger i det breda utbudet som finns på en kryssning och att det mesta är inkluderat i priset:

– På kryssningar finns det något för all. Barn och ungdomar kan gå på 3D-bio eller testa sina kunskaper i våra vetenskapslaboratorier, utmana sig i surfsimulatorerna, testa klätterväggar, vattenrutschkanor och mycket mer. Samtidigt kan de vuxna koppla av på soldäck, träna eller gå på kasino.

Ön Cococay, som en hel nöjesvärld

Som ett led i att göra kryssningar ännu er attraktiva för familjesemestrar, nyöppnar Royal Caribbean nu sin egna eco-certifierade semesterö, CocoCay, i slutet av maj.

– CocoCay har en helt makalös miljö och där finns goda möjligheter för hela familjen att njuta av både avkoppling och fartfyllda aktiviteter, säger Christian Træland.

På den isolerade ön CocoCay, som hör till ögruppen Bahamas, har Royal Caribbean byggt upp en hel semestervärld för sina kryssningsgäster. Här finns en vattenpark med linbana, vattenrutschkanor och mängder av vattenaktiviteter, en beach club, restauranger och barer.

Området har även flera långa stränder för den som söker avskildhet. Tanken är att Royal Caribbeans fartyg ska göra strandhugg på den egna ön under sina kryssningar i Karibien, Kuba, Bahamas och Bermuda.

Under vintersäsongen kryssar Royal Caribbean till olika destinationer i Karibien, Bahamas och Bermuda. Under sommarsäsongen arrangeras även kryssningar till Medelhavet, Nordeuropa, Alaska eller Dubai.

Det här uppskattar barnfamiljer mest med att åka på kryssning:

  • Nya upplevelser varje dag 68 %
  • Intressanta destinationer 68 %
  • God mat och bra service 59 %
  • Allt inkluderat 46 %

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier