Därför ska du INTE kryssa i Medelhavet i sommar

Den här mysiga baren utanför muren till Dubrovniks gamla stad, får du INTE bord i högsäsong! Foto: Heidi Rovén.

Just nu sitter större delen av Sveriges befolkning och planerar sin sommarsemester. Ja, kanske inte just just nu (de flesta är väl på jobbet) men nu i dagarna, kanske till helgen, kanske i Valborg. Om intresset har vaknat för kryssningar är chansen stor att tankarna går mot Medelhavet. Varför kommer då jag och påstår att man INTE ska kryssa i Medelhavet i sommar? Här är tre starka skäl.

1, Det är för hett

Under sommarmånaderna och framförallt juli – augusti blir det inte bara varmt, det kan bli ruskigt hett runt Medelhavet. Sådär att man inte orkar något alls och bara söker sig till skugga. Då är det varken lätt eller inspirerande att göra sightseeing eller få ut maximalt av sina dagar i land. Särskilt inte om man är äldre och besväras av hetta eller har små barn som också kan lida av värmen.

2, Det är för mycket folk

Juli och augusti är inte bara semestermånader för många svenskar. Hela Europa åker på semester då (ofta något senare än oss, mot augusti till). Resultat? Hamnarna och destinationerna är packade av turister och du blir mer upptagen med att köa till caféer och restauranger, samt att undvika ficktjuvar och trängsel, än att njuta av atmosfär och sevärdheter.

3, Det är dyrare

Även kryssningar följer den enkla regeln om utbud och efterfrågan. Så, när många vill kryssa, ja då går priserna upp. Så, om du inte måste, varför åka till Medelhavet just under högsommaren och betala överpris för en kryssningshytt när det dessutom är både överbefolkat och hett?

Gör som ett kryssningsproffs

Menar jag då att man aldrig ska åka på Medelhavskryssning? Inte alls. Men du ska göra som ett kryssningsproffs och boka en resa i försäsong eller eftersäsong. Åk nu på våren, sensommaren eller varför inte i höst. Då kommer du kunna njuta av perfekta temperaturer, lugnare stämning med gott om plats att ta sig fram och upptäcka platserna som fartyget lägger till vid och detta till betydligt lägre pris.

Lycka till med semesterplaneringen och framförallt bokningen av din nästa kryssningsresa!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier