Upptäck fem världsarv på MSC Cruises nya kryssningar i Saudiarabien

Med ”naturens underverk”, hisnande landskap och arkeologiska skatter har MSC Cruises ringat in Saudiarabien som nästa heta kryssningsområde. Med solsken året runt, vackra stränder och ett rikt marint ekosystemet, kallar de kungadömet ”ett måste” att besöka i vinter.

Foto: Ba ’Foundation.

MSC Cruises avslöjade redan i våras detaljer om företagets nya rutter i Röda havet för vintern 21/22. Kryssningarna inkluderar stopp i Saudiarabien, Jordanien och Egypten där gästerna kan utforska den rika kulturen och njuta av bad på fina stränder.

Första saudiska Formel 1 Grand Prix 2021 i Jeddah

Dels är det fartyget MSC Magnifica som kommer bli placerad här, med Jeddah i Saudiarabien som hemmahamn. Jeddah är det kommersiella navet och en av de största städerna i Saudiarabien, liksom den näst största hamnen i Mellanöstern.

Här finns också ett historiskt centrum upptaget på Unescos världsarvslista. Den 5 december kommer även det första Formel 1 Grand Prix 2021 i Saudiarabien att hållas, i just Jeddah.

MSC Magnifica, pressbild.

Från Jeddah kommer fartyget att gå till Aqaba (för besök till Petra i Jordanien), till Safaga (för besök till Luxor i Egypten), och sedan till de saudiska hamnarna AlWajh och Yanbu innan fartyget återvänder till Jeddah. MSC Magnificas 7-nätters kryssningar kommer starta den 13 november 2021 och gå fram till slutet av mars 2022.

MSC Virtuosa i Röda havet till vintern

Saudiarabien ligger vid korsvägarna i den gamla världens tre kontinenter och är exceptionellt rik på kultur, traditioner och arv. Med fem UNESCO-världsarvslistor, inklusive historiska Jeddah och Al-Hijr arkeologiska plats i AlUla erbjuder kungariket en innehållsrik upptäcktsresa.

Förutom MSC Magnificas seglingar i Röda havet, kommer MSC Cruises att placera sitt flaggskepp MSC Virtuosa i Arabiska viken vintern 2021. Dessa kryssningar kommer att angöra bland annat hamnen i Dammam, för besök i AlAhsa-oasen, ett annat världsarv.

MSC Virtuosas program i regionen kommer att sträcka sig från december 2021 till mars 2022, med avgångar varje vecka.

MSC Virtuosa
MSC Virtuosa, pressbild.

Kortkryssningar med MSC Bellissima först ut

För att underlätta för resenärerna kommer MSC Cruises också att erbjuda ett Fly & Cruise-paket till Jeddah. Nyligen meddelade även rederiet att de ingått ett femårigt avtal med Cruise Saudi. Med detta är nu plats i hamnen i Jeddah säkrad, ett tecken på ett långsiktigt engagemang i regionen.

Det första fartyget att segla i regionen är annars MSC Bellissima som kommer att göra 3- och 4-nätters kryssningar från Jeddah, Saudiarabien till Egypten och Jordanien fram till slutet av oktober – men enbart för saudiska gäster. Dessa kommer även möta en ny kryssningsterminal i Jeddah.

Texten ovan bygger på pressreleaser från rederiet.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier