Viking Line reducerar trafiken ytterligare

Rederiet Viking Line ställer in trafiken på linjerna Kapellskär-Mariehamn och Stockholm-Mariehamn-Helsingfors till och med den 13 april 2020.

Viking Line har ett nära samarbete med ansvariga myndigheter kring alla säkerhetsrelaterade frågor, så även coronaviruset (covid-19). Finland inför nu undantagstillstånd med stopp för all persontrafik till Finland som inte klassas som nödvändig. Därmed tar Viking Line ytterligare tre fartyg ur trafik.

Linjen Stockholm – Åland – Åbo bibehålls

De fartyg som berörs är Rosella som trafikerar linjen Kapellskär-Mariehamn, samt Mariella och Gabriella som går mellan Stockholm och Helsingfors. Rosella står still under perioden 17 mars till och med 13 april 2020. Mariella kör sin sista tur från Stockholm till Helsingfors den 17 mars och Gabriella sin sista tur från Stockholm till Helsingfors den 18 mars. Helsingforsfartygen är därefter också ur trafik till och med den 13 april 2020.

– För att trygga försörjningsberedskapen mellan Sverige och Finland bibehåller vi trafiken på linjen Stockholm–Åland– Åbo. Likaså har vi kvar en tur till Tallinn från Helsingfors sex dagar i veckan. Läget är ytterst exceptionellt och jag vill passa på att tacka alla våra kunder, samarbetspartners och i synnerhet vår egen personal för den förståelse de visat i denna svåra situation, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.

Sedan tidigare har Viking Line även tagit nöjeskryssaren Viking Cinderella ur trafik perioden 16 mars-16 april 2020. Viking Cinderella kryssar normalt dagligen mellan Stockholm och Mariehamn.

Viking Line kontaktar de resenärer som berörs av de inställda avgångarna i tur och ordning. Resenärerna uppmanas att invänta denna kontakt med anledning av stort tryck på kundtjänsten.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier