Viking Lines trafik och restriktioner från den 14 maj 2020

Kobbaklintar med Amorella i bakgrunden. Pressbild Viking Line. 

Med anledning av den finska regeringens beslut den 4 maj 2020 om att successivt lätta på några av landets coronarelaterade restriktioner, kommer Viking Line att från och med den 14 maj återigen erbjuda nödvändig passagerartrafik på fyra av sina fartyg. Nödvändig trafik innefattar arbetsresor samt andra resor definierade av det finska Gränsbevakningsväsendet. De nya begränsningarna gäller till och med den 31 maj 2020.

Fyra av Viking Lines sju fartyg är i trafik mellan Sverige, Åland, Finland och Estland. Fartygen transporterar primärt gods, men under perioden 14 – 31 maj är det återigen tillåtet med nödvändiga resor enligt den finska gränsbevakningens definitioner. Mellan fastlandet Finland och Åland kan man fortsatt resa normalt.

Tillåter nödvändig trafik

– Vi är glada över att Finland nu väljer att delvis avveckla resebegränsningarna. Det är ytterst viktigt att upprätthålla livsviktiga samhällsfunktioner genom att tillåta nödvändig trafik mellan länderna. Vi ser fram emot att så småningom kunna återuppta vår normala trafik med förhoppning om att detta kan ske till sommaren. Vi har ett nära samarbete med ansvariga myndigheter för att säkerställa att alla former av resande sker på ett tryggt och säkert sätt, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.

Viking Lines nöjeskryssare Viking Cinderella som normalt avgår varje kväll från Stockholm till Åland kommer att vara fortsatt helt inställd till och med den 15 juni 2020 med hänsyn till svenska UD:s rekommendationer och Folkhälsomyndighetens begränsning av folksamlingar. Trafiken mellan Stockholm, Åland och Helsingfors är helt inställd till och med den 31 maj 2020.

Viking Lines trafik till och med den 31 maj 2020

Stockholm – Åland (Långnäs) – Åbo:

Ingen persontrafik fram till den 13 maj 2020. Därefter nödvändig persontrafik enligt finska gränsbevakningens definitioner 14-31 maj 2020.

Kapellskär – Åland (Mariehamn):

Ingen persontrafik fram till den 13 maj 2020. Därefter nödvändig persontrafik enligt finska gränsbevakningens definitioner 14-31 maj 2020.

Helsingfors – Tallinn

Ingen persontrafik fram till den 13 maj 2020. Därefter nödvändig persontrafik enligt finska gränsbevakningens definitoner 14-31 maj 2020.

Aktuella tidtabeller

Inställd trafik:

Kryssningar mellan Stockholm och Mariehamn med nöjeskryssaren Viking Cinderella (fram till den 15 juni 2020).

Linjen Stockholm-Helsingfors (till den 31 maj 2020).

Trafik med fartyget Viking XPRS mellan Helsingfors och Tallinn (till den 31 maj 2020).

Viking Line kommer att kontakta de resenärer som berörs av turlisteförändringarna. Fri om- och avbokning gäller för inbokade resor.¨Resenärerna uppmanas att invänta denna kontakt med anledning av högt tryck på kundtjänsten. Mer information om ombokning och avbokning hittas vikingline.se

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier