32 procent av Celebrity Cruises befäl är kvinnor

Under 24 timmar ändrar Celebrity Cruises sin logotype till ”XX”.

I samband med Internationella Kvinnodagen den 8 mars ändrar Celebrity Cruises även företagets ikoniska X-logga. Under 24 timmar blir den istället ”XX” för att symbolisera den kvinnliga kromosomen och uppmärksamma vikten av mångfald och jämställdhet.

Kryssningsföretaget Celebrity Cruises har en lång tradition av att jobba med mångfald och jämställdhet. Idag offentliggör företaget ny statistik som visar att man uppnått ytterligare en milstolpe: en tredjedel av rederiets däcksofficerare är nu kvinnor. Den totala andelen kvinnliga sjömän i kryssningsindustrin generellt är mindre än 2 procent. 

XX för kvinnor

För att ytterligare markera allas lika rättigheter och hylla alla kvinnor på Internationella Kvinnodagen ändrar företaget sin X-logga under 24 timmar till ”XX”. De dubbla X:en är en symbol för den kvinnliga kromosomen. Initiativet är en del av årets #BreakTheBias-tema som sprids internationellt.  

”XX” loggan kommer även att projiceras på det nya fartyget Celebrity Beyond, som sjösätts i slutet av april. Celebrity Beyond kommer att segla under ledning av Kate McCue. 

Kate McCue utsågs till den första amerikanska kvinnliga fartygsbefälet 2015. Än idag är hon den enda amerikanskan på denna position. Under sin tid i företaget har Kate McCue attraherat och inspirerat ytterligare kvinnor till ledande position. 

Pionjärer för mångfald

– Att kunna blicka tillbaka och se hur långt vi har kommit på sex år är ganska extraordinärt, och talar mycket om det ledarskap och den gemensamma vision som finns hos alla de begåvade män och kvinnor jag arbetar med varje dag, säger Lisa Lutoff-Perlo vd och koncernchef, Celebrity Cruises. 

– Nu har vi fantastiska kvinnor från 19 länder, på alla nivåer inom det marina ledarskapet, som i sin tur kan inspirera andra kvinnor inom vår industri. Vi är stolta över att kunna kalla oss pionjärer och ser fram emot att fortsätta vårt arbete för mångfald och jämställdhet. Alla som drömmer om en karriär ombord på ett kryssningsfartyg ska kunna realisera den – oavsett vilket kön man identifierar sig med. Vi vill sätta en ny standard för alla som seglar över de sju haven, säger Lisa Lutoff-Perlo. 

Historisk kryssning

Även 2020 fångade Celebrity Cruises världens uppmärksamhet i samband med Internationella Kvinnodagen. Då ledde Kapten Kate McCue en kryssning med 26 kvinnor från 16 länder i ledande position på fartyget Celebrity Edge

När det nya fartyget Celebrity Beyond sjösätts i slutet av april, är det åter med Kapten Kate McCue vid rodret. Med sig har hon då ett team på nio personer, varav fyra av dem är kvinnor: Officer Rachel Arnold (Storbritannien); Second Officer Dionysia Giapappa (Grekland); Third Officer Gifty Adu Gyamfi (Ghana) och Third Officer Antonina Kolodziejczyk (Polen).  

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier