aqua theatre

När Royal Caribbean International berättade att Oasis of the Seas skulle komma till Medelhavet sommaren 2014 för tre avgångar tog det inte många dagar för de flesta hytterna att boka slut (även om det finns platser kvar). Det gav rederiet rätt signal för att ta nästa steg; sommaren 2015 går Allure of the Seas från Barcelona hela sommaren.

– Det finns inte ett fartyg som är i närheten av Allure of the Seas, och vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda möjligheten att kryssa i Medelhavet med världens främsta kryssningsfartyg under kommande säsong. Vi vill visa att Royal är tillbaka i Europa med full styrka, säger Andreas Söderqvist, Sales Manager för RCL Cruises i Sverige.

Oasis of the Seas och Allure of the Seas tillhör båda Royal Caribbeans Oasis-klass och är världens största kryssningsfartyg. Med en kapacitet på runt 6000 passagerare är fartyget som en flytande stad med ett enormt utbud av aktiviteter, restauranger, underhållning, pooler, hyttkategorier och olika områden i varierande stilar.

Bland de unika till-havs-upplevelserna hör en 82 meter lång zip line, parkområdet Central Park med mer än 12 000 levande träd och växter under bar himmel, vattenshowen Aqua Theatre och hissbaren The Rising Tide bar som rör sig sakta mellan de olika däcken i fartyget. Vidare hittar man också surfsimulatorn Flowrider, bubbelpooler som hänger utanför fartygskroppen, en isrink, barnens vattenland H20 Zone samt Royal Promenade – ett shoppingstråk genom fartygets mitt med restauranger och butiker.

Från och med maj 2015 kommer Allure of the Seas segla varje söndag från Barcelona med en sjunätters resrutt som angör Palma på Mallorca, Marseilles i Frankrike, Civitavecchia utanför Rom, och Neapeli/Capri i Italien. Det går också att välja en sjunätters seglats från Rom (Civitavecchia). Försäljningen påbörjas den 18 februari 2014. Medlemmar i Royal Caribbeans lojalitetsprogram, Crown & Anchor Society, kommer exklusivt kunna boka biljetter till Allure of the Seas Europa-säsong en vecka i förväg, från den 12 februari.

För den som vill pröva Oasis-klassen i Medelhavet redan i år gör Oasis of the Seas två korta seglatser från Barcelona i september 2014. Resten av året hittar man de två mastodontfartygen i Karibien där de gör sjunätters kryssningar från Fort Lauderdale.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier