Anita Ekberg firade det ljuva livet ombord på Costa Atlantica

Antia Ekberg, Foto: Kristofer Scheiderbauer
Antia Ekberg, Foto: Kristofer Scheiderbauer

När fartyget Costa Atlantica gästade Stockholm den 21 juni 2010 fanns ingen mindre än Anita Ekberg ombord som hedersgäst för dagen. Press och andra specialgäster var inbjudna för en lunch med rundvisning.

Anledningen till eventet var 50-års jubiléet av Fellini-filmen La Dolce Vita där Anita Ekberg spelade karaktären Sylvia. Firandet inleddes i Stockholm varifrån fartyget sedan med Anita Ekberg ombord fortsatte på en sjudagars kryss i Östersjön.

Förutom att det är lätt att leva gott på en kryssning, är hela kryssningsfartyget Costa Atlantica en hyllning till ”La Dolce Vita” med unika bilder och originalteckningar från filmen. Fartyget som byggdes år 2000, ägs av det italienska rederiet Costa Cruises.

Costa Cruises är fortfarande ett relativt okänt rederi för många nordbor trots att de funnits i över 60 år. De är Europas största kryssningsrederi och Italiens största researrangör. När de nu satsar på att synas mer i nordiska farvatten kommer de säkert bli mer uppmärksammade även här i norr. Under 2010 planeras 240 anlöp i Norden varav 22 i Stockholm.

Av de totalt fyra fartyg som man valt att placera här, hör två till rederiets allra nyaste; systerfartygen Costa Luminosa och Costa Deliziosa. De två andra är Costa Atlantica och Costa Magica.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier