Apollo satsar på avgångar från Venedig

RCI_Venice
Venedig, foto: Royal Caribbean International.

Hos Apollo har antalet bokningar av kryssningsresor ökat med 45 procent. Uppsvinget gör att Apollo erbjuder sju rutter i Medelhavet i sommar. Mest satsar man på avgångar från Venedig och kryssningar som visar det bästa av vad Medelhavet har att bjuda medan Star Flyer som är ett lyxigt segelskepp utgår från Palma och besöker Balearerna och Spaniens fastland.

– I takt med det ökade utbudet sjunker också priserna på kryssningar vilket gör att fler har möjlighet att åka. En kryssning är idag mycket prisvärd och de flesta båtar håller en hög standard på både mat, aktiviteter och boende. Att man dessutom får möjlighet att upptäcka fler städer och i bästa fall länder på sin resa är ett stort plus, säger Kajsa Moström, Informationschef på Apollo.

Sex av kryssningarna i Medelhavet utgår från Venedig med direktflyg från Arlanda. Rederierna erbjuder olika rutter men utgångspunkten är densamma. De fartyg och rederier man kan välja mellan från Venedig är Norwegian Jade (Norwegian Cruise Line), Splendour of the Seas (Royal Caribbean International), MSC Poesia och MSC Lirica (MSC Cruises). Vill man ha en kryssning utöver det vanliga är Star Flyer en spektakulär upplevelse. Star Flyer är ett fyrmastat segelskepp som med utgångspunkt från Palma seglar i Balearerna och har två stopp på spanska fastlandet. En fantastisk upplevelse för den som älskar havet och vill känna känslan av att faktiskt vara ombord på en båt.

Sommarens nyhet är det helt nya fartyget M/S Kleopatra som sjösattes våren 2015. Den eleganta motoryachten har alla bekvämligheter; tre däck plus ett soldäck på 250 m2 med jacuzzi och solsängar till alla passagerare. Även en badplattform och dusch finns tillgängligt på soldäck. Både inomhus och utomhus finns restaurang och för alla som vill vara uppkopplade på semestern är wifi gratis ombord.

-Att kryssa har blivit otroligt populärt och vi förstår varför, säger Kajsa Moström, Informationschef på Apollo. Att göra en skärgårdskryssning är den perfekta semestern för alla som älskar att vara på sjön och vill se och uppleva så mycket som möjligt. Fartygen är dessutom av god standard och har en härlig atmosfär ombord. Här lutar du dig tillbaka i solstolen på däck och läser en god bok tills det serveras lunch med nyfångad fisk. På kvällarna får man möjlighet att gå iland på egen hand och äta middag samt upptäcka byarna.

Apollo har haft skärgårdskryssningar i Kroatien sedan 2009. Förutom M/S Kleopatra kan skärgårdskryssning även bokas med M/S Eden och M/S Afrodite vilka liksom Kleopatra utgår från Split. Kryssningarna kan även bokas i kombination med en veckas sol och bad.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier