Avkopplande grottor nytt på Norwegian Escape

Thermal suite på Norwegian Escape; pool- och bastuområdet. Bild: NCL.

Nyligen berättade vi om de nya aktiviteterna ombord på Norwegian Cruise Lines nya fartyg Norwegian Escape som lanseras i oktober 2015. Nu har rederiet släppt ytterligare information, denna gång om spa- och wellnessutbudet ombord.

Den främsta nyheten inom relax är två grottor. Den ena är en snögrotta, eller ett snörum, vilket blir rederiets första. Den andra är en slags skyddad poolgrotta med vattenfall dit bara vuxna kommer att ha tillträde.

Snow room på Norwegian Escape. Bild: NCL.

Denna kalla snöupplevelse kommer att ligga inne på Mandara Spa som också kommer att ha det största så kallade thermal suite-området till havs. Hit måste man lösa dagpass för att få komma in.

På Mandara Spa kommer gästen att kunna koppla av på 17 uppvärmda bäddar uppställda mot en fri och generös havsutsikt.

Det kommer också att finnas en stor hydroterapi-pool (pool med masserande jetstrålar), bubbelpooler, ångbastu, torrbastu, sanarium och saltrum (den första kom på Norwegian Breakaway).

Snögrottan kommer att ha en temperatur på mellan 0 och minus 6 grader. Då och då skickas små moln av pudersnö ut. Tanken med svalkan är att varav det med de varma upplevelserna i spat för att öka blodcirkulationen och stärka immunförsvaret.

Mandara Spa kommer också att erbjuda över 50 olika spabehandlingar. Här kommer man att kunna välja på det mesta av avkoppling, hälsa och skönhet från massager och ansiktsbehandlingar till vård av hår, naglar och tänder. man ska också kunna boka vaxning, akupunktur och föryngrande injektioner med Botox, Restylane eller Perlane, för att bara nämna några exempel. Barn och män kommer också att ha skräddarsydda behandlingar.

På gymsidan väntar det senaste från Technogym som maskiner och vikter. Musik och underhållning går att koppla in för den som väljer ett långt löppass på bandet och inte tycker att havsutsikten räcker till. På träningsschemat står bland annat klasser som body sculpting boot camp, pilates, yoga, boxning, TRX och Zumba. Personlig tränare kommer också att kunna bokas liksom näringsmässiga råd och kroppsscanning.

Spice H2O, Norwegian Escape. Bild: NCL.

Andra platser på Norwegian Escape dit endast vuxna kommer att kunna gå för att koppla av är till exempel Vibe Beach Club och Spice H2O. Till Vibe Beach Club måste man lösa entré. Väl inne (eller ute, området är ute på däck) väntar havsutsikt, bar, en stor bubbelpool, lyxiga relaxbäddar och kylda handdukar att svalka sig med.

Hit har bara vuxna tillträde men det kostar inget extra att slappa på solstolarna framför den stora tv-skärmen, bubbla i poolerna eller söka skugga och svalka bakom vattenfallen i den nya poolgrottan.

Spice H2O ligger längst ut i aktern på däck 17. Även här får bara vuxna vistas. Solsängar, en storbildsskärm, bubbelpooler och en helt ny poolgrotta med vattenfall finns också på denna exotiska oas. Kvällstid förvandlas relaxområdet till ett mer partybetonat där gästerna kan dansa under stjärnorna och ta en cocktail.

Norwegian Escape som just nu byggs i Tyskland, kommer från och med 14 november 2015 att göra 7-dagars kryssningar året runt från Miami. Kapaciteten på 4200 passagerare gör Norwegian Escape till det största fartyget som någonsin haft Miami som hemmahamn året runt. Kryssningarna går ut i östra Karibien till öar som St. Thomas, Tortola och Bahamas.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier