Azamara Club Cruises expanderar

Två Azamara-systrar ska nu bli tre. Pressbild: Azamara Club Cruises.

Azamara Club Cruises, ett exklusivt rederi inom kryssningskoncernen Royal Caribbean Cruises, har meddelat att de ingått ett avtal om att köpa ett systerfartyg till Azamara Journey och Azamara Quest. Det nya fartyget som ska heta Azamara Pursuit, ska levereras i mars 2018.

-Vi är stolta över att kunna utvidga vår portfölj så att vi kan erbjuda ännu fler destinationer och resrutter till våra gäster, säger Ellen Stebekk, marknadschef Azamara Club Cruises i Norden. Våra lojala gäster har önskat detta under lång tid; vi är väldigt glada att äntligen kunna leverera detta. 

Spännande bakgrund

Det nya fartyget, Azamara Pursuit, är jämförbart i storlek med Azamara Journey och Azamara Quest, och kan därmed också besöka unika hamnar där större fartyg inte kan lägga till. Med Azamara Club Cruises får resenären mer tid till att upptäcka destinationerna, med längre stopp och övernattning i hamnarna. Gästerna erbjuds också en rad exklusive utflykter som tar med dem på lokala attraktioner.

Fartyget är inte nytt utan har en tidigare historia till havs. Ursprungligen byggdes det för Renaissance Cruises och seglade senast som Adonia för P&O Cruises. Innan dess var fartyget det enda inom de speciella volontärkryssningarna Fathom.

Ett nytt boutiquehotell till havs

Nu renoveras fartygets interiör för att matcha rederiet Azamara Club Cruises unika stil. Uppdateringarna inkluderar även samma renoveringar som systrarna Azamara Journey och Azamara Quest genomgick nyligen.

Club Continent Suite på Azamara Journey. Pressbild: Azamara Club Cruises.

Azamara Club Cruises kallar sina fartyg för boutiqueskepp, att jämföras med boutiquehotell i land, och har ett brett urval av resmål över hela världen. Under 2018 kommer Azamara Club Cruises ta sina gäster till mer än 200 hamnar i 70 länder.

Azamara Pursuits kryssningsprogram kommer att offentliggöras under oktober månad.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier