Madeleine Månsson, DJ. Till veckans stockholmare.
DJ Madelein Månsson.

Birka Cruises lanserar dansklubb ombord för den första discogenerationen i samarbete med DJ Gloria. Fullt ös i 160-takt utlovas av Sveriges häftigaste DJ och klubbarrangör. En gång i månaden med start 27 augusti finns DJ Gloria ombord på Birka Cruises kryssningsfartyg, MS Birka.

– Nu utvecklar vi utbudet för 50-plussare, en av resebranschens största kundgrupper. Precis som DJ Gloria vill vi erbjuda ett dansgolv för den första discogenerationen. Därför är vi både glada och stolta och över samarbetet, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

DJ Gloria, alias Madelein Månsson, är 71 år och utbildade sig vid 64 års ålder till discjockey av Stakka Bos bror Martin Renck. Hon är en av initiativtagarna till Sveriges första disco för 50-plussare på Stureplanslubben Pure.

Efter sex år som DJ får Madelein fler förfrågningar än hon hinner med och måste tacka nej till spelningar. I höst finns hon enbart på Birka, Pure och vissa privata spelningar.

På dansgolvet hörs musik från 50-talet fram till i dag: disco, rock, latin, bugg, soul med kortare ”avbrott” för tryckare och styrdans.
– Det är alltid fullt ös på dansgolvet. Efter några timmar är vi uppe i 160-bpm*, då dansar folk som galningar, säger DJ Gloria.

* bpm = beat per minute. Exempel på låtar i 160-takt: Pharrell William’s Happy och I’m so excited med The Pointer Sisters.

Dansgolv disco

DJ Gloria på M/S Birka

  • Torsdagen 27 augusti
  • Torsdagen 24 september
  • Torsdagen 29 oktober
  • Torsdagen 26 november
  • Torsdagen 17 december
  • Januari = datum inte fastställt
  • Torsdagen 25 februari

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier