Ösel nyhet bland Birkas sommarkryssningar 2014

saaremaa kuressaare 25.06.2004

Vår- och sommartid utökas M/S Birkas dagliga 22-timmarskryssningar mellan Stockholm och Mariehamn med långkryssningar i Östersjön på upp till fyra dagar. Varje år presenteras nya kryssningar och i år är den stora nyheten den estniska ön Ösel. Hit kommer man under en tredagarskryssning som även gör anlöp i Visby.

− Det känns verkligen roligt att kunna erbjuda närliggande Ösel med sitt milda kustklimat i vårt sommarprogram. En naturvacker ö med mycket personlighet och spännande historia, säger Satu Andersson, VD för Birka Cruises.

M/S Birka blir det enda kryssningsfartyget från Sverige som anlöper till Ösel under 2014. Ösel, eller Saaremaa som den också heter på estniska, påminner på många sätt om Gotland och Visby; här hittar man kullerstensgator, klippor, en medeltida borg och till och med en meteoritkrater. De lantliga omgivningarna bjuder också på stengärdsgårdar, vasstak, väderkvarnar och hembryggt öl. Öns huvudstad (och enda stad) är Kuressaare där bland annat biskopsborgen ligger, den enda intakta medeltida fästningen i de baltiska länderna.

Alla sommarkryssningar 2014:

Fyrkryssning – 1 dygn
Avresa: 8/6, med guidning av fyrar och skärgårdsöar.

Midsommarkryssning – 3 dygn
Avresa: 19/6, med besök på Bornholm & Gotland.

Ösel & Gotland – 3 dygn
Avresa: 18/7 samt 1/8.

Köpenhamn – 4 dygn
Avresa: 3/7, 10/7, 24/7 samt 7/8, med besök på Bornholm & Gotland.

Gotland – 2 dygn
Avresa: 15/8

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier