Bygget av fjärde Oasis-fartyget påbörjat

Steel cut in Nazaire, foto: RCCL:

Nyligen började man skära i stålet till det som ska bli skrovet på det fjärde Oasis-fartyget, ännu ett syskon i kryssningsskaran av ”världens största” tillhörande Royal Caribbean International. Därmed är bygget påbörjat av fartyget som beräknas vara klart under 2018.

Det fjärde fartyget i Oasis-klassen byggs på STX France varv i Saint-Nazaire, Frankrike, där det tredje Oasis-klass fartyget också byggs.

När det första fartyget, Oasis of the Seas, kom 2009 slog det kryssningsindustrin med häpnad. Designen är revolutionerande med den delade fartygskroppen i aktern liksom konceptet med de olika “grannskapen” vart och ett med sitt distinkta tema.

Fartygen är enorma med sina 2700 hytter och introducerade nyheter som en 25 meter lång zipline, handbyggd karusell, the Rising Tide bar – baren som rör sig mellan flera däck i fartyget och Aqua Theater där elitsimmare ömsom dyker ömsom utför hisnande akrobatik med havet som fond. Central Park är en miniversion av originalet, utomhus med mer än 12000 levande växter, bänkar att slå sig ned på och restauranger längs kanterna.

Royal Promenade på Allure of the Seas. Foto: RCCL.

Oasis-klassen erbjuder också sina gäster på många andra möjligheter till aktiviteter som bara kan hittas hos Royal Caribbean, som dubbla FlowRider surfsimulatorer, utanpåhängande bubbelpooler, en isrink, H2O Zone vattenpark för barn och the Royal Promenade – en inomhusgalleria eller boulevard med restauranger, lounger och butiker.

Oasis of the Seas och Allure of the Seas alternerar sjunätters kryssningar i västra och östra Karibien och avgår varje lördag och söndag från Fort Lauderdale. Under sommaren 2015 kommer Allure of the Seas att byta hemmahamn och utgår då istället från Barcelona vilket blir den första hela säsongen i Europa för ett Oasis-klass fartyg.

Fler detaljer om de två Oasis-klass fartygen som just nu byggs I Frankrike kommer avslöjas under de kommande månaderna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier